Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El veïnat de Masia Nova es troba amb Neus Lloveras

23/01/2014
Trobada al barri de Masia Nova

Ahir es va celebrar una nova sessió del programa 'L'alcaldessa al teu barri', en la qual es van tractar aspectes com la mobilitat, l'enllumenat o les colònies de gats

Els veïns i veïnes de la Masia Nova van poder conversar ahir amb el govern municipal, en el marc de les trobades setmanals "L'alcaldessa al teu barri". L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, i del regidor de Salut, Convivència i Seguretat i Protecció Ciutadana, Francesc Sànchez, van atendre les demandes i aportacions d'una vintena de ciutadans i ciutadanes.

Els temes que es van plantejar van fer referència a l'enllumenat, la mobilitat, la neteja del torrent, la presència de gats, la tinença responsable d'animals i la mesquita que s'inaugurarà properament al barri. Pel que fa a la queixa de dèficit d'enllumenat en algun punt, es va acordar comprovar que no hi hagi cap averia i, si no és així, s'incrementarà l'encesa de fanals. L'alcaldessa va explicar, com ha fet en altres barris, que efectivament s'ha reduït l'encesa d'algunes fases a tota la ciutat per afavorir l'estalvi energètic i econòmic, "però en cap cas aquesta mesura ha de deixar un carrer a les fosques, si hi ha queixes ho revisem".

Les qüestions de mobilitat van centrar bona part de la conversa. Els veïns i veïnes van recordar que és un "barri de pas", que uneix les Roquetes amb Vilanova, i que en alguns carrers d'enllaç alguns vehicles excedeixen la velocitat i no respecten la senyalització. El regidor de Seguretat va plantejar la possibilitat d'instal·lar temporalment un radar mòbil en aquests punts. Així mateix, a demanda dels veïns, es supervisarà l'accessibilitat d'una parada dels busos Plana, i en cas que presenti inseguretat per als usuaris s'instarà a millorar-la.

D'altra banda, la regidora de Serveis Viaris va anunciar una reunió prevista amb el seu homòleg de Sant Pere de Ribes, en la qual, entre d'altres, es tractarà sobre els accessos entre els dos nuclis urbans i sobre la necessitat de netejar el torrent. Justament aquesta va ser una de les demandes del veïnat, que van apuntar la possibilitat que tant l'estat del torrent com l'acumulació puntual de brossa en els contenidors dels restaurants del barri, puguin derivar en problemes de salubritat. Per part del govern es va prometre comprovar que es fa un ús correcte dels contenidors i fer un control de salut pública.

D'altra banda, l'alcaldessa i els regidors van manifestar la seva confiança en la nova ordenança d'animals, davant les queixes per la presència de defecacions de gos a la via pública i de l'existència d'una colònia de gats. L'ordenança conté els criteris per a una tinença responsable i alhora garanteix l'aplicació de les sancions davant les actituds incíviques. Així mateix, inclou actuacions per controlar les colònies de gats, un tema que l'associació veïnal del barri té previst tractar properament amb la Regidoria de Medi Ambient.

Alguns dels assistents van expressar també incertesa sobre si la imminent obertura de la mesquita pot comportar problemes de mobilitat i d'ocupació de la via pública en el carrer on està ubicada. Per part del govern es va assegurar que es controlarà que es respectin els estacionaments i l'ús correcte de la via pública.

L'alcaldessa Neus Lloveras va agrair la resposta dels veïns i veïnes a la convocatòria, ja que "ens interessa dedicar els nostres esforços en allò que la gent necessita". Així mateix, va afirmar que "els vostres comentaris generen accions", sobre les quals hi haurà retorn en la propera trobada al barri.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00