Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els infants de Vilanova se sumen al dia Internacional de l’Scratch amb un taller d’iniciació dissabte vinent

09/05/2017
Scratch day 2017 Scratch day 2017

L'IMET organitza dissabte un taller obert d'iniciació a l'entorn gràfic i de programació d'Scratch

L'Institut Municipal d'Educació i Treball IMET, organitza aquest dissabte a la tarda un taller d'iniciació a l'Scratch per a infants, joves i adults. Amb aquest taller Vilanova se suma a les accions al voltant de la celebració del dia Internacional de l'Scratch, que se celebra anualment la segona setmana del mes de maig.

El taller és obert i gratuït i per participar-hi únicament cal formalitzar la inscripció per correu electrònic a la tècnica responsable del taller nprat@imet.cat. En el correu cal indicar quin dels dos torns previstos per al taller s'escull: el primer dels tallers és previst de cinc a sis de la tarda i el segon torn de sis a set de la tarda. Les places són limitades. Des de l'organització es recorda que els menors de nou anys han d'estar acompanyats per un adult. Col·laboren en l'organització del taller l'Agència publica d'Innovació Neàpolis, a través de Tecnolab, que aporta desinteressadament monitors i materials didàctics per al taller.

L'Scratch és un entorn gràfic i un llenguatge de programació per a ordinadors que per les seves característiques i simplicitat és una excel·lent via per a introduir els infants i els joves en el món de la programació i els llenguatges computacionals. La senzillesa de la interfície gràfica li dóna molta versatilitat i permet la manipulació fàcil amb multitud d'opcions per desenvolupar projectes, ja que es poden crear històries interactives, videojocs, música, animacions, etc.

L'Scratch és una excel·lent oportunitat d'introduir els més joves en les tecnologies i assimilar ràpidament conceptes matemàtics i de computació, ja que permet treballar i veure els resultats dels projectes molt ràpidament en tractar-se d'una eina molt intuïtiva. L'Scratch permet treballar i desenvolupar capacitats i habilitats des de l'ús de les noves tecnologies i incentivar i despertar entre els més petits l'interès per aquest camp a través d'un exercici que potencia la seva creativitat.

La celebració del Dia de l'Scratch té com a objectiu difondre aquesta forma d'expressió entre els més petits. Durant aquests dies Scratchers de tot el món comparteixen les seves creacions, ja que també es convoquen exhibicions i concursos arreu del món coincidint amb la diada internacional. Aquest 2017 es preveu celebrar a escala global mes de 747 esdeveniments arreu del món que es poden consultar en català a la seva web https://day.scratch.mit.edu/. En altres webs com Scratch català s'anuncien els tallers com els convocats per l'IMET i d'altres iniciatives que al llarg d'aquests dies convoquen tota mena de centres de formació, instituts i organismes arreu de Catalunya

La celebració del Dia Internacional de l'Scratch fou una iniciativa promoguda pel Lifelong Kindergarten Group del Massachusetts Institute of Technology (MIT) l'any 2009.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00