Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les obres de la coberta del Museu Balaguer acabaran a finals de novembre

10/10/2017
La visita s'ha fet dilluns al matí La visita s'ha fet dilluns al matí

La regidora de Cultura ha visitat els treballs de rehabilitació de la sala Informalistes

Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i Regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha visitat aquest dilluns al matí les obres de rehabilitació de la coberta de la sala Informalistes de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, que han de servir per resoldre els problemes de filtracions i condensació.

Llorens ha recordat que "el Museu Víctor Balaguer és un referent patrimonial del segle XIX a la nostra ciutat, i també ho és a nivell nacional, per tant és imprescindible invertir en aquest patrimoni que ens situa en l'agenda cultural nacional".

Les obres van començar el mes de setembre, i es preveu que acabin a finals de novembre. El projecte, que té un cost de 111.777 euros, es finança amb les subvencions de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.
Ha de servir per resoldre els problemes de filtracions i condensació de la coberta i la lluerna d'aquest edifici, una ampliació del Museu que es va fer l'any 1897. L'edifici està inclòs en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric Artístic i natural de la ciutat.
Visita obres Balaguer petita
La Biblioteca Museu Víctor Balaguer és un edifici construït l'any 1884, i declarat Bé d'Interès Nacional en la categoria de monument històrico-artístic l'any 1962. Les obres de rehabilitació i nous tancaments de la coberta de la sala Informalistes formen part d'una actuació de manteniment i rehabilitació de l'edifici necessària per a la seva conservació al llarg del temps com a bé patrimonial.

Les regidories de Projectes i Obres i Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Organisme Autònom de Patrimoni Victor Balaguer treballen des de fa uns mesos en aquest projecte de nous tancaments de la coberta de la sala Informalistes per tal que la rehabilitació es realitzi respectant l'especificitat i catalogació patrimonial de l'edifici i alhora solucioni arquitectònicament la problemàtica de filtracions i condensacions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00