Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Primera trobada amb les persones inscrites al registre d'ajut als refugiats

08/10/2015
Trobada amb les persones registrades per ajudar als refugiats Trobada amb les persones registrades per ajudar als refugiats

Una representant del Fons català de Cooperació explica la situació actual i els projectes d'acollida

 Les persones inscrites al registre per ajudar als refugiats va participar ahir en una trobada amb membres de les entitats locals de cooperació i una representant del Fons Català de Cooperació. L'objectiu de la reunió era establir un primer contacte i explicar quina és la situació en aquests moments. El regidor de Participació i Cooperació, Juan Luís Ruiz, va voler agrair la implicació de totes les persones que han ofert el seu ajut i va recordar que Vilanova i la Geltrú ha estat sempre una ciutat solidària i acollidora.

Núria Planas, del Fons Català de Cooperació va explicar molt detalladament a tots els presents la situació dels refugiats: la seva procedència, les rutes que utilitzen, les condicions i la manera com és possible col•laborar. Planas va posar especial èmfasi en el fet que la situació de les persones refugiades no és de curta durada, sinó que pot durar anys.

Un altre dels punts destacats pel que fa a l'acollida futura de refugiats és que no és immediata i que la manera més adequada de treballar no és per quotes sinó segons els recursos que tingui disponible cada municipi.

La trobada va comptar també amb representants de les entitats que formen el Consell Municipal de Cooperació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00