Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Creixen un 83% els expedients tramitats pel Defensor de la Ciutadania

16/03/2017
Josep Ibars, Defensor de la Ciutadania de VNG Josep Ibars, Defensor de la Ciutadania de VNG

Josep Ibars presenta les dades del 2016

 El Defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, ha entrat avui per registre a l'Ajuntament de VNG la Memòria de la seva activitat al llarg de l'any 2016. La dada més destacada del balanç de la feina feta és el creixement en un 83% del nombre d'expedients oberts. "Hem superat el numero d'expedients que s'havia fet fins ara, l'any 2015 se'n va fer 131 i aquest any 2016 hem tancat amb 238 expedients" ha explicat el Defensor. Josep Ibars atribueix aquest important augment al fet que "cada cop s'està coneixent més dins de la ciutadania la tasca de l'oficina i els ciutadans confien més per fer-hi consultes".


Presentació memòria Defensor 1Els expedients que arriben a l'Oficina del Defensor es divideixen en consultes i queixes. En relació a les consultes, Josep Ibars ha destacat que han pujat les preguntes relatives a l'Impost de Béns Immobles i el cadastre i també les referents als serveis viaris i la mobilitat.

En general Defensor ha fet balanç dels 5 anys que porta al capdavant de l'Oficina i diu que ha notat "que hi ha un excés de burocràcia municipal que encotilla la interpretació de les normes, i això fa que sovint s'entorpeixi una resposta justa a les demandes dels ciutadans". Per Ibars "l'administració es molt estricta en la demanda de dades però en el compliment per part seva no ho és."


El Defensor presentarà públicament la seva memòria en un Ple especial el dia 3 d'abril, a les 17 h. Josep Ibars acaba amb aquest 5è any el seu mandat al capdavant de l'Oficina i ara caldrà posar en marxa el nou reglament aprovat per escollir un nou representant de la ciutadania davant de l'administració local.

 

Memòria 2016 AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00