Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

A partir del 15 de setembre un nou servei de bus interurbà unirà VNG i Tarragona

21/07/2014
   La presentació de les accions de millora es va fer a la Masia en Cabanyes La presentació de les accions de millora es va fer a la Masia en Cabanyes

L'any vinent hi haurà una nova línia d'autobus entre Vilanova i la Geltrú i Bellaterra

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, va presentar divendres a la Masia en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú els resultats dels estudis de millora dels transports públics a les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès. Uns estudis que tenen com a objectiu millorar les comunicacions en aquestes tres comarques i que incorporen la posada en marxa d'un seguit de mesures, la primera de les quals, i més immediata, és la creació a partir del 15 de setembre d'un nou servei de bus interurbà que unirà la capital del Garraf amb Tarragona i tindrà parada a les poblacions de Cubelles, Cunit i Calafell. El servei tindrà un total de 14 expedicions diàries, 7 d'anada i 7 de tornada.

En la mateixa data també es posarà en marxa un nou servei de bus que comunicarà les poblacions de Cunit, Cubelles i Vilanova i la Geltrú amb l'Hospital de Sant Camil de Sant Pere de Ribes, mitjançant la modificació de la línia Cubelles-Prat de Vilanova - Vilanova. El total d'expedicions de dilluns a divendres feiners, excepte agost, serà de 10. 5 viatges d'anada i 5 de tornada.

Altres millores que es contemplen en l'estudi tenen com a data de posada en marxa l'any 2015. Entre aquestes hi ha la creació d'una xarxa de bus exprés entre Barcelona – Sitges – Sant Pere de Ribes, la millora del servei de bus entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès (per Canyelles) un nou servei entre Vilanova i la Geltrú i Bellaterra, la nova línia Vilanova i la Geltrú – Vilafranca del Penedès – Igualada – Manresa , per l'Eix Diagonal. El document també inclou la millora de l'accessibilitat en transport públic a polígons, o la millora de la informació que rep l'usuari, a través de l'edició d'una guia i plànol de tot el transport públic de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

Pel que fa als serveis ferroviaris, durant els anys 2014 i 2015 es preveuen inversions per a actuacions prioritàries que permetin millorar la seguretat i la fiabilitat a la línia R2Sud. En concret, en l'àmbit del Garraf són la substitució de travesses en el trajecte Calafell – Gavà, nous enclavaments electrònics a Vilanova i la Geltrú, Sitges i Garraf i la rehabilitació de la catenària afectada per corrosió marina en la línia Barcelona – Vilanova i la Geltrú – Sant Vicenç de Calders.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00