Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La platja de l'Ibersol rebrà una nova aportació de 3.500 m3 de sorra

13/11/2014
   Amb l'actuació la platja serà més ample i estarà més protegida Amb l'actuació la platja serà més ample i estarà més protegida

La sorra protegirà la platja dels temporals o elevacions del nivell del mar

La Demarcació de Costes a Catalunya va adjudicar el mes d'abril d'aquest any les obres de reparació i allargament dels espigons exempts que protegeixen la platja de l'Ibersol. La realització d'aquesta acció, que contemplava una aportació de 7.000 metres cúbics de sorra, va ser fruit de les negociacions que el govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va mantenir amb Costes, amb l'objectiu de conferir una major estabilitat a la sorra d'aquesta platja.

Un cop feta l'aportació de la sorra s'ha constatat com, durant aquests mesos, s'ha produït una redistribució de la mateixa al llarg de tot el perfil de la platja. Segons l'opinió dels tècnics tot fa pensar que en aquest moment s'ha produït un equilibri, sobre tot perquè un cop passats diversos temporals marítims, la línia de la vora es manté.

No obstant, i per tal que aquest resguard de la platja augmenti davant possibles elevacions del nivell del mar o nous temporals, la Demarcació de Costes a Catalunya realitzarà entre finals de novembre i principis de desembre una segona aportació de sorra, aquest cop de 3.500 metres cúbics. Tal i com ja va succeir en l'anterior ocasió, la sorra procedirà de l'excedent de la platja del Far de Sant Cristòfol. Amb aquesta actuació també s'aconseguirà crear una amplada més gran de la platja.

D'altra banda, i per tal d'evitar l'erosió de la sorra de la platja de l'Ibersol i que aquesta quedi entollada per les aigües pluvials que baixen per la riera de Santa Maria, la Demarcació de Costes procedirà, en les mateixes dates, a la col·locació d'escullera en la desembocadura de la riera tant en la base com en els tal·lus laterals. Amb aquestes obres, fruit d'una demanda realitzada des del govern de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'aconseguirà una pèrdua de l'energia de l'aigua que baixa per la riera en època de pluges.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00