Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

'Macià, a prop de casa' recull la relació de Francesc Macià amb VNG

11/12/2009
Any Macià

L'exposició serà fins al 8 de gener al Centre Cívic La Geltrú

Avui s'inaugura a Vilanova i la Geltrú l'exposició Macià, a prop de casa, que vol oferir una visió de Francesc Macià més humana i propera a la seva ciutat natal. Organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Comissió de l'Any Macià, conté objectes i documents aportats per la ciutadania, així com material recopilat i endreçat per Jordi Medina, comissari de la mostra. 

L'exposició vol ser molt visual i interactiva per als visitants. A banda de documents impresos, hi haurà diferents muntatges d'escenes relacionades amb la vida de Macià, així com audiovisuals sobre el seu llegat i testimonis de descendents de persones que el van conèixer. Entre la documentació exposada hi ha reculls de premsa, anuncis i altre material que contribueix a contextualitzar la figura de Macià en el temps històric que va viure. 

Macià, a prop de casa serà al Centre Cívic La Geltrú fins al 8 de gener. La inauguració, aquesta tarda, tindrà lloc a les 19 h amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, i la regidora de Cultura, Isabel Pla. La mostra es podrà veure de dilluns a divendres de les 10 a les 13 h i de les 17 a les 21 h, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, que estarà tancada. La vigília de Reis, 5 de gener, només s'obrirà de matí, de 10 a 13 h. 

L'exposició és un dels darrers actes de l'Any Macià 1859-2009, que commemora el 150è aniversari del naixement de qui va ser primer president de la Generalitat republicana (1931-1933). A banda, aquest vespre l'Agrupació Excursionista Talaia organitza la taula rodona Gènesi del Monument a Macià, amb Trinitat Gilbert, Felip Pla i M. Carme Barceló. L'acte s'acompanya també d'una exposició sobre la iniciativa col·lectiva que va portar a la creació del monòlit.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00