Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les línies del bus urbà L3 i L4 canvien el seu recorregut

04/09/2015

La modificació del recorregut és conseqüència de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que suspèn el recorregut de les línies L3 i L4 perquè incideix en dues línies de l'empresa que presta el servei interurbà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la suspensió de les línies de l'autobús urbà L3 i L4 en tot el seu recorregut perquè incideixen, restant passatgers, en les línies interubanes V-GC-18 i V-2963 de l'empresa PLANA que comuniquen Vilanova i la Geltrú amb Sitges i Sant Pere de Ribes.

Com a conseqüència d'aquest fet, a partir del 14 de setembre de 2015, donant compliment a la sentència, l'Ajuntament de VNG té l'obligació de suspendre el servei que presten les línies L3 i L4 a la zona est de la ciutat.

A l'espera que el TSJC resolgui el recurs presentat per l'Ajuntament, en el qual es demana continuar prestant el servei de bus urbà a la zona oest, que no incideix amb les línies de l'empresa PLANA, la línia L3 iniciarà provisionalment el recorregut a la plaça d'Eduard de Maristany i el finalitzarà a la cruïlla de l'Avinguda de Somella amb el carrer de l'Agricultura. En aquest punt mantindrà inici la línia L4, que sortint de la cruïlla de l'Avinguda de Somella amb el carrer de l'Agricultura, finalitzarà el seu recorregut a la plaça d'Eduard de Maristany.

Amb aquest canvi, provisional i pendent de resolució judicial final, es mantindrà el servei de transport urbà de viatgers de la zona oest de la ciutat cap al centre i la plaça d'Eduard de Maristany (estació de rodalies RENFE) i a la inversa. Pel que fa al servei de transport públic de viatgers des del centre i la plaça d'Eduard de Maristany (estació de rodalies RENFE) cap a la zona est de la ciutat, correspon a l'empresa PLANA realitzar aquest servei mitjançant les línies interubanes V-GC-18 i V-2963.

Millores a les línies L1 i L2
El compliment d'aquesta sentència revertirà en una millora del servei de les línies L1 i L2 de l'autobús urbà. El Govern municipal ha decidit que la reducció econòmica que genera la supressió del recorregut per la zona est de la ciutat de les línies L3 i L4 reverteixi en la millora del servei de les línies L1 i L2. Això suposarà que a partir del 14 de setembre, es millori la freqüència de pas dels vehicles que realitzen el trajecte de les línies L1 i L2, de dilluns a divendres, passant de 30 a 20 minuts en l'horari de les 7 a les 18 h, que correspon amb els horaris de major demanda. Aquesta millora comporta que els vehicles que circulen per la L1 i L2 passin de 4 a 6 en l'horari de major demanda.

consulteu els nous itineraris aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00