Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Completar el carril bici i realitzar el Pla de Mobilitat, prioritats de futur en l'àmbit de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG

04/07/2013
 La platja de Vilanova va servir per parlar dels dos anys de govern en temes de via pública i mobilitat       La platja de Vilanova va servir per parlar dels dos anys de govern en temes de via pública i mobilitat

Glòria Garcia fa balanç de la gestió realitzada i apunta els objectius fins a final de Mandat, el 2015.

La hissada de banderes de qualitat de les platges de Vilanova i la Geltrú va servir també per fer balanç dels dos anys de govern en l'àrea de Serveis a la Ciutat. La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Glòria Garcia, va fer esment a l'esforç realitzat amb l'objectiu de mantenir la qualitat ambiental i de serveis no només de les platges sinó de tots els serveis de la regidoria "havent d'estructurar totes les accions en base a un pressupost més restrictiu".

En referència a les platges de VNG, la regidora Garcia va afirmar que enguany "s'han mantingut tots els serveis perquè s'ha fet un esforç d'optimització dels recursos en base a la reducció del pressupost per a les platges que ha passat a ser de 565.000 euros".

Manteniment de ciutat: espai públic de qualitat
A banda de la qualitat ambiental i dels serveis de les platges, l'àrea de Serveis a la Ciutat és responsable de l'espai públic i la mobilitat de la ciutat. Quant al primer, la regidora Garcia ha destacat que el manteniment de l'espai públic es fa actualment amb recursos propis a través de la brigada municipal (USM), que atén demandes referents a manteniment elèctric, muntatge, fusteria, pintura, reparacions del ferm, etc.

Com a exemple de la tasca continuada i insistent per mantenir la qualitat de l'espai públic, Glòria Garcia ha posat de manifest que només en l'últim any s'han atès i resolt 3272 avisos relatius a la via pública i 1691 corresponents a la senyalització viària. En són un exemple els 870 avisos resolts en matèria d'enllumenat públic; els 406 treballs de manteniment de lampisteria realitzats o els 253 avisos referents a manteniment de fusteria, entre d'altres.

Nou Pla de Mobilitat i finalització del carril bici
Quant a l'àmbit de la mobilitat i la pacificació del trànsit, la regidora de Serveis Viaris ha anunciat que després de l'estiu "tenim el gran repte de realitzar un Pla de Mobilitat per a la ciutat i començarem al setembre o octubre". Segons Glòria Garcia, durant el 2012 s'han iniciat els treballs de revisió i s'han realitzat algunes accions amb l'objectiu de racionalitzar la mobilitat.

Sobre el nou pla de mobilitat, la regidora de Serveis Viaris ha explicat que "la intenció serà tenir-lo enllestit a finals de l'any vinent". En relació al procés, Glòria Garcia ha especificat que hi haurà una primera fase de diagnosi, un procés participatiu i l'elaboració del pla de mobilitat que ens donarà les eines per treballar el mateix pla.

Finalment la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat ha destacat també com a projectes de futur de la seva àrea completar el recorregut actual del carril bici amb la creació de dues anelles transversals, de mar a muntanya, que completin el recorregut actual per formar una xarxa mallada de carril bici a la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00