Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El primer workshop transnacional del projecte Creative Makers porta fins a Dublín l'educadora del Fun Lab, Alícia Martínez, i la dissenyadora Amaia Hernández

12/12/2017
creative makers2   creative makers2

Participen amb educadors i artistes de Roma, Estònia i Irlanda en tallers de tipografia i impressió i prepararan el workshop final del projecte previst a Neàpolis al Nadal del 2018

Les vilanovines Alícia Martínez, educadora del Fun Lab, i Amaia Hernández, dissenyadora gràfica a AH! design, participen avui i demà a Dublín del primer workshop transnacional del projecte Creative Makers. Martínez i Hernández han viatjat a Dublín per conèixer el soci irlandès d'aquest projecte europeu en el que participa l'agència publica d'Innovació, Neàpolis.

El projecte Creative Makers té com a missió obrir quatre laboratoris de creació (FabLabs) a Catalunya, Itàlia, Estònia i Irlanda. Aquests FabLabs orientaran la seva acció cap a les activitats associades a la tipografia, la impressió, la fabricació digital i les noves tecnologies en aquest àmbit enfocant específicament les activitats als públics infantil i juvenil.

Com a primer taller de presentació del soci irlandès, representat pel National Print Museum de Dublin és previst visitar les col·leccions d'aquest museu, participar en tallers familiars i visitar les instal·lacions del Fab Lab irlandès TOG que, com el Fun Lab de Vilanova, també s'ha implicat en el projecte Creative Makers.

Alicia Martínez i Amaia Hernández coincidiran a Dublín amb altres educadors i artistes convidats pels socis europeus del projecte. Els socis italians participen a Dublín amb Anna Codazzi, responsable dels projectes nacionals i europeus de l'Explora, Musei dei Bambini de Roma i l'artista Maria Zaramella, vinculada al projecte ABICIDI.

Aquest és un projecte que planteja treballar l'experimentació amb l'art de la tipografia amb les escoles bressols i de primària. Els artistes que hi treballen es dediquen a la creació d'impressions tipogràfiques artístiques amb edicions limitades i ofereixen serveis de consultoria i disseny gràfics, organitzen tallers creatius per als escolars, en contextos educatius no formals, a partir de tallers adaptats que poden tenir lloc fins i tot en festes d'aniversari.

Des d'Estònia participaran en el taller de Dublín una representant del centre Labora Tallin i l'artista Hannah Harkes amb una llarga trajectòria en matèria de printmaking i drawning, tècniques que combina amb les instal·lacions i les performances. Harkes col·labora com a leterpress master al centre de Tallin i és membre de Grafodroom, un col·lectiu d'artistes plàstics que comanda un taller de gravat. Compta amb experiència en formació de nens i adults als quals imparteix tallers de dibuix i gravat i ha exposat en diverses sales del seu país i també a Finlàndia, Suècia, la Xina o Nova York.


Finalment i com a integrants del país amfitrió de la trobada, Irlanda, participaran Greta Halpin i Donna Giligan, ambdues vinculades al departament d'Educació del National Print Museum de Dublín i l'artista Mary Plunkett, dissenyadora gràfica i printmakers formada al col·legi nacional d'Art i Disseny de Dublin. Plunkett compta amb un taller propi The Belgrave Private Press i compta també amb una dilatada experiència de treball amb joves i adolescents

Creative Makers vol potenciar amb la creació dels FabLabs infantils i vincular les seves activitats amb el treball que desenvolupen també les institucions museístiques implicades. Es tracta de construir nous espais-laboratori oberts a nens, famílies i escoles que recullin l'expertesa dels Fab Labs i incorporin processos de co-creació en els seus programes d'activitats.

Entre les prioritats de Creative Makers convocar tallers de formació transnacionals com el de Dublín que s'adrecin als quatre socis implicats i entorn la tipografia, la impressió, el lettering i les tecnologies relacionades amb aquest món. També es faran visites a estudis i fab labs locals, es convocaran tallers de formació al voltant de nous models de negoci relacionats amb els processos de cocreació amb l'objectiu d'experimentar amb les oportunitats que brinden aquests nous espais-laboratori per assajar aquests nous models.

Els socis motors del projecte Creative Makers són l'Explora, el museu dei Bambini de Roma (Itàlia), Labora, un espai dedicat a tallers de tipografia i impressió Tallin (Estònia)el Museu d'impressió nacional a Dublín, (Irlanda) i Neàpolis (Catalunya). El projecte compta amb altres socis col·laboradors com el Fablab Muse (Itàlia); FUN LAB (Catalunya); Ukraina Kultuurikeskus – Ukrainian Cultural Center (Estonia); MakerLab, Kultuuri Katel (Estònia); TOG Dublin Hackerspace (Irlanda); Fab Foundation Ireland (Irlanda); Hands On! International Association of children in Museums (Àustria).


Trobareu més informació sobre Creative Makers a: https://www.facebook.com/CreativeMakersCream/


creative makers 3

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00