Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG se suma a la XVIII Setmana sense fum

26/05/2017
La setmana sense fum se celebra del 15 al 31 de maig La setmana sense fum se celebra del 15 al 31 de maig

Una xerrada per ajudar a deixar de fumar i un punt de salut a la rambla, principals actes els dies 30 i 31 de maig

Del 25 al 31 de maig d'enguany se celebra XVIII Setmana Sense Fum, enguany amb el lema 'Menys fumar i més caminar'.
L'objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, d'abandonar el consum de tabac i de poder gaudir d'un ambient lliure de fum.
La campanya, que es difon amb el hashtag #ssfcat17, té ressò a la nostra ciutat, que s'hi suma amb dos actes:

Dimarts 30 maig, a la Casa Olivella a les 15.30 h, es farà una xerrada per deixar de fumar a càrrec de professionals de la unitat de deshabituació al tabac del CAP Jaume I. Serà una sessió informativa per donar una visió general dels efectes nocius del tabac més coneguts, i s'explorarà també els més desconeguts. La xerrada mostrarà els efectes beneficiosos de deixar de fumar, tant per a la salut com per a altres aspectes importants.
I dimecres 31 de maig s'instal·larà un punt de salut a la caseta del davant de l'ambulatori, a la rambla Principal. Hi serà de 12 a 14 h i de 17 a 20 h, amb la col·laboració dels CAPs Sant Joan i Jaume I, el CAPI de Mar, l'Associació ASLAGA i l'Associació Catalunya contra el càncer, a més del grup ATRA, la Regidoria de Salut i l'Oficina Jove.
D'altra banda, la Regidoria de Salut organitza durant tot el curs escolar diversos tallers de prevenció sobre el tabac amb alumnes de 1r d'ESO.

El 78% de les persones que comencen a fumar ho fan entre els 10 i els 19 anys. Les xifres totals de consum manifesten una disminució del tabaquisme a Catalunya, des del 33,7% del 1990 al 24,7% de catalans que fumaven el 2016. En total, unes 70.000 persones deixen de fumar cada any. Malgrat que la mortalitat relacionada amb el consum de tabac va començar a reduir-se el 2013, actualment incideix en una de cada sis morts a Catalunya.
Els homes, un 30% dels quals consumeix tabac, continuen fumant més que les dones, que superen per poc el llindar del 20%.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00