Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Núria Plana, escollida nova defensora de la Ciutadania de VNG

04/07/2017
Presentació de la moció sobre l'Escola Ginesta   Presentació de la moció sobre l'Escola Ginesta

El Ple ordinari de juliol aprova per unanimitat una moció que demana garantir una educació de qualitat a l'Escola Ginesta

 El Ple ordinari del mes de juny de l'ajuntament de VNG va escollir a Núria Plana com a nova defensora de la Ciutadania. El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, va destacar que "per primer cop aquest càrrec recaurà en una dona. És un fet rellevant, però encara ens queden molts canvis de patrons per assolir, encara hem de treballar molt per visualitzar el treball de la dona en la societat actual". Ruiz va destacar el fet que es tracta d'una persona independent, "lluitadora incansable per un món més just" i compromesa amb les entitats solidàries.

El regidor no adscrit David Montes va desitjar "molta sort i molts encerts a la nova defensora" però es va mostrar partidari que l'elecció d'aquest càrrec fos "participativa, creiem necessari modificar el reglament del Defensor".

Carmen Reina, per la seva banda, també regidora no adscrita a cap grup polític, va donar la benvinguda a la nova defensora i va mostrar-li "tot el meu suport".

En nom del Partit Popular, Carlos Remacha va parlar de les exigències del càrrec, "demana implicació, constància i vocació de servei públic". El regidor també es va mostrar confiat en la "bona resolució" de totes les demandes que arribin a la Defensora per "millorar la vida dels ciutadans i l'eficiència i la qualitat de l'administració".

Per part de Som VNG Enver Aznar va desitjar-li molta sort a Núria Plana en la seva tasca però va lamentar "haver perdut una oportunitat". Per Aznar és una "anomalia democràtica que nosaltres nomenem una persona que ens ha de fiscalitzar a nosaltres". El regidor de Som VNG es va mostrar partidari de posar l'elecció del Defensor "en mans de la ciutadania directament, ens considerem no competents."


Queti Vinyals, regidora d'Esquerra Republicana de Catalunya, va donar les gràcies a Plana per "haver acceptat formar part d'aquest càrrec important". Vinyals va dir de la nova Defensora que "és d'aquestes persones amb els principis i valors del treball, la solidaritat i el compromís. Compta amb el nostre suport".


La regidora Berta Belaskoain, representant la Candidatura d'Unitat Popular, va i desitjar-li "molta sort" a Núria Plana, i va explicar que l'abstenció de la seva formació era per "com s'ha dut a terme l'elecció". Belaskoain va reclamar la modificació del reglament del Defensor de la Ciutadania, "portem un any modificant-lo, és només una qüestió de voluntat política tirar-ho endavant".


La proposta es va aprovar amb els vots a favor del govern, ERC, PP i la regidora Carmen Reina, i l'abstenció de la CUP, Som VNG, Ciutadans i el regidors Ariadna Llorens i David Montes.

El Ple també va aprovar altres punts relacionats amb habitatge, com ara les bases per subvencions per a destinar a rehabilitar pisos per incloure'ls a la borsa de lloguer social.


Ple de juliol 2En l'apartat de mocions hi va haver dues intervencions per part del públic. En la primera Josep Maria Raventós va defensar una proposta de CCOO Educació, sobre el desplegament del decret que regula l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema inclusiu. En la segona, Maria Aluja representant l'AMPA de l'Escola Ginesta, va exposar una moció que demanava garantir una educació de qualitat a l'escola Ginesta i una planificació adequada per assegurar un futur òptim a totes les escoles públiques de Vilanova i la Geltrú. Les dues propostes van ser aprovades per unanimitat.


Ple de juliol 1El ple ordinari de juliol va servir també perquè Jaume Marsé prengués possessió a l'inici de la sessió coma regidor de la CUP, en substitució de Marta Jofra que va presentar la seva renúncia en el darrer Ple.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00