Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Declaració institucional i minut de silenci al Ple com a mostra de rebuig per l’assassinat de la Laia

12/06/2018
Minut de silenci del ple municipal de condemna i mostra de condol Minut de silenci del ple municipal de condemna i mostra de condol

El govern es compromet a treballar una proposta de pressupost pel 2018

 El Ple municipal de Vilanova i la Geltrú va començar ahir amb una declaració de condemna per l'assassinat de la Laia. Els portaveus dels diferents grups municipals van expressar la seva Ple 11 de juny"més ferma condemna i la seva més profunda indignació" pels fets i van afirmar que "continuarem treballant per tenir una ciutat lliure de violència, denunciant-la i no consentint-la, defugint del silenci i donant suport a qui la pateix, fent present la nostra responsabilitat individual i col·lectiva davant de qualsevol tipus i manifestació de violència". La declaració va concloure amb un minut de silenci, amb la Ple 11 de juny3voluntat de ser "una mostra de respecte, solidaritat i acompanyament de la ciutat per a la família, l'escola i les seves companyes i companys".


Després d'uns sentits aplaudiments la sessió va emprendre el debat. Una de les propostes destacades que es portava a aprovació era una modificació pressupostària. La regidora d'Hisenda, Olga Arnau va dir que la proposta volia "començar a avançar cap a uns pressupostos que enfoquin a la ciutat". Arnau va explicar que, per un costat, es volien actualitzar imports fruit de la pròrroga pressupostària i, per l'altre, "impulsar un petit canvi, un gir important cap a la gent, amb la reorientació de partides". La regidora va posar com a exemple majors partides per infància i adolescència, més recursos humans per agilització d'expedients, la contractació d'agents de civisme, el suport per a dones víctimes de violència, i dotació econòmica per la futura compra d'habitatges, entre moltes d'altres.

La regidora no adscrita, Ariadna Llorens, va considerar que "el nou govern ha defugit una proposta pressupostaria completa. És continuista i defuig d'un veritable projecte, una mica artificial i una mica apedaçada". Llorens va condicionar el seu vot a l'aturada de l'ampliació dels horaris comercials.

Carmen Reina, també regidora no adscrita, va considerar que la proposta era "un pressupost encobert, sense comptar amb un debat previ", i ho va considerar "una falta de respecte". Reina va afirmar que CiU "no són de fiar" perquè, segons va dirs no s'havia acomplert el compromís de destinar el 5% de la recaptació de les sancions de trànsit per manteniment de la ciutat.

El regidor del PP, Carlos Remacha, va afirmar que per tractar-se d'una modificació de crèdit, era una "proposta de molta envergadura, més d'un milió d'euros". Per aquest volum, el regidor va afirmar que "l'eina de gestió és el pressupost" i va reclamar "la intensitat d'un debat pressupostari".

Enver Aznar, en nom de Som VNG també va parlar de la necessitat d'un pressupost. "El debat més important aquest any el govern ha decidit no fer-lo". Aznar va parlar de la proposta que la seva formació, la CUP i ERC quan estava a l'oposició va plantejar, i que va considerar que ara el que s'havia fet era "trossejar-la i encabir-la i passar-la com una modificació de crèdit".

El regidor de la CUP, Josep Asensio, va fer memòria dels darrers canvis polítics al govern i va afirmar que malgrat que "la proposta incorpora part de les nostres peticions, no signarem xecs en blanc, no volem fer veure que és el que no és. Això és una modificació pressupostària". El representant de la Candidatura d'Unitat Popular es va mostrar "escèptic amb el grau d'implementació de les modificacions que s'aproven".

Juan Luís Ruiz, regidor del PSC, va recordar que la seva formació havia estat "expulsada" del govern fa 2 mesos i que a partir d'aquí el seu grup no participa en cap debat sobre pressupostos. "Hem estat espectadors fins que arriba la comissió informativa, fins que el nou govern presenta una proposta fora de l'ordre del dia". Ruiz va mostrar també els seus dubtes sobre algunes partides en concret.

En el torn de rèplica la regidora d'Hisenda va explicar que es tractava d'una "modificació d'urgència" perquè la voluntat era començar a dur a terme immediatament algunes de les accions. Olga Arnau va mostrar també la seva voluntat de portar a debat una proposta global de pressupost per aquest any més endavant, "la meva feina és seure'ns amb tots per a tots i per tothom, això és el que hem d'intentar fer".

La proposta de modificacions va decaure amb els vots en contra del PSC, Som VNG, el PP i les regidores i el regidor no adscrit. La CUP es va abstenir i el govern va votar a favor.

Ple 11 de junyLa sessió plenària va debatre fins a una quarantena de punts i mocions i al final es va produir la renúncia de Queti Vinyals. La regidora i cap de llista d'ERC va explicar que havia viscut "tres anys molt intensos, de fet és com si els anys s'haguessin multiplicat per tres". Vinyals va agrair el suport i la col·laboració d'entitats i col·lectius, companys de les formacions polítiques i a la família i persones pròximes. La regidora va refermar el seu "compromís i lleialtat amb els valors republicans" i va dir que renunciava a ser regidora per motius "estrictament personals".

Diferents regidors i regidores van intervenir per agrair a Vinyals la seva tasca i per desitjar-li sort i encerts en els seus projectes futurs.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00