Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Teresa Llorens, al programa Sessió Plenària de Canal Blau

19/03/2018
Teresa Llorens al Sessió Plenària Teresa Llorens al Sessió Plenària

La regidora de Cultura ha fet una valoració de l'any 2017 en matèria cultural al programa televisiu, que s'emet aquest dilluns

Teresa Llorens, tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, és la convidada aquesta setmana al programa d'entrevistes Sessió Plenària de www.canalblau.cat.

Durant el programa, Llorens fa una valoració del darrer any en matèria cultural a la ciutat, destacant aspectes com la consolidació del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular Tradicional "pel qual hem apostat clar els darrers dos anys, amb la voluntat de ressituar-lo com a festival de referència tant a nivell nacional com internacional, recuperant espais com la plaça de la Vila o la façana marítima, i dates estiuenques que afavoreixin l'assistència de públic d'arreu". Respecte les sentències del TSJC que han portat a modificar l'ordenança de sorolls fent perillar els festivals, la regidora recorda que s'han imposat mesures, que es vetllarà perquè es compleixin, per mantenir els festivals de música a la ciutat "com un element necessari per a la cultura i la cohesió social".

Respecte la programació d'arts escèniques i visuals, destaca l'augment d'espectadors any rere any, superant el 2017 els 24.000, fet que demostra que "els equipaments culturals, com el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el centre d'Art Contemporani La Sala, són espais de relació, i també de creació, amb propostes professionals consolidades, combinades amb les propostes que impulsa el programa Singulart, de suport a la creació d'artistes emergents de la nostra ciutat".

La cultura entesa com a element de cohesió social i com a motor econòmic també inclou els equipaments museístics de la ciutat. "A Vilanova i la Geltrú tenim un patrimoni museístic molt important que sovint no és prou conegut, tant entre el turisme cultural i familiar que ens visita, com entre la mateixa ciutadania", diu la regidora, que explica que s'està tramitant la petició a la Generalitat per tal que declari Museu d'Interès Nacional el Museu Víctor Balaguer.

Finalment, en el programa es fa un repàs a la tasca de la comissió de memòria històrica, que aquest 2017 ha treballat dur per fer visible tot el treball de preservació de la memòria històrica vilanovina a través d'un espai web.

El programa d'entrevistes Sessió Plenària, conduït per Pere Lobato, es pot veure a Canal Blau www.canalblau.cat els dilluns a les 12 h, les 15 h, les 17 h, les 21 h, les 23 h i la 1 de la matinada.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00