Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Ple aprova prorrogar els convenis amb l'Incasòl i Subirats Berenguer per protegir la Platja Llarga

20/12/2016

Es perllonga l'acord per aturar dos anys més la urbanització de l'espai protegit i quatre anys la compensació dels drets urbanístics a l'Eixample Nord

 El Ple de l'Ajuntament de VNG del mes de desembre va aprovar ahir dos punts en relació a la Platja Llarga. Es tracta de les pròrrogues dels convenis amb l'Incasòl per un cantó i amb la promotora Immobiliària Subirats Berenguer per l'altre. Les addendes impliquen la renovació per 2 i 4 anys respectivament dels acords vigents per seguir protegint la Platja Llarga i traslladant els drets urbanístics a l'Eixample Nord.

El regidor d'urbanisme, Gerard Llobet, va recordar que va ser l'any 2006 quan es va fer “un pas important en la protecció de la Platja Llarga, reconvertir-la en un sector protegit”. Aquesta decisió va suposar la signatura de convenis a tres bandes entre ajuntament, Incasòl i l'empresa immobiliària que té els drets d'urbanitzar la zona. Els convenis s'han perllongat ja dos cops, el 2009 i el 2013, i vencien el 31 de desembre d'enguany. Llobet va explicar que es tracta de fer “un pas més en el compromís de protegir definitivament la Platja Llarga, sobretot defensant els interessos de la ciutat”.

Per la representant de Som VNG, Deborah Zimmerman, “aquests convenis són fruit d'un dels majors nyaps de la nostra ciutat”. Per Zimmerman l'Eixample Nord és un projecte urbanístic “insostenible econòmicament. Apostem per protegir la Platja Llarga però en cap cas estem a favor de convenis que compensen de manera desproporcionada a la promotora”. Som VNG es va mostrar a favor de modificar els acords, no pas prorrogar-los tal com estan actualment. La formació va votar en contra de l'acord amb l'Incasòl i es va abstenir en el cas de Subirats Berenguer.

El representant de Ciutadans, Francis Álvarez, va reclamar consens a totes les forces polítiques en aquest tema i va recordar que la seva formació havia suggerit una consulta ciutadana sobre l'Eixample Nord. “El futur d'un terç de la trama urbana de Vilanova necessita consensos grans, nosaltres vam proposar una consulta popular i vostès va votar no a les urnes”. El regidor de C's va dir però que “Ciutadans segueix amb la intenció de recolzar el govern en temes de l'Eixample Nord". Àlvarez va votar a favor dels dos convenis.

En nom d'Esquerra Republicana de Catalunya, Queti Vinyals va explicar el vot afirmatiu de la seva formació a les dues pròrrogues. “En la conjuntura actual s'han de continuar prorrogant els acords i per coherència amb el que ja hem votat en ocasions anteriors votarem a favor”.

Marta Jofra, representant de la CUP va començar recordant que el context social i econòmic en el moment que es van signar els convenis ha canviat molt, “Vilanova ha perdut població, estem encara en plena crisi i han evolucionat les polítiques urbanístiques i de gestió del territori”. Per la Candidatura d'Unitat Popular “en comptes d'una simple pròrroga creiem que caldria una revisió i modificació dels convenis”. Jofra va dir que els diferents governs “no han buscat alternatives i així s'ha justificat l'Eixample Nord, un projecte als nostres ulls inviable i indesitjable”. La CUP va votar en contra de la pròrroga amb l'Incasòl i es va abstenir en l'acord amb Subirats Berenguer.

Els dos punts van comptar amb el vot a favor del govern, ERC, C´s, el PP i la regidora no adscrita.

El Ple de desembre va debatre 33 punts entre els quals destaca també la modificació puntual del Pla General d'Ordenació per permetre els usos hoteler i de restauració en el sòl de desenvolupament industrial, terciari i de serveis en aquells elements que formin part del Catàleg de Patrimoni arquitectònic.
ple desembre 2
En l'apartat de mocions es va aprovar per unanimitat el text presentat per tots els grups de l'oposició sobre la contaminació ambiental de l'empresa Componentes Vilanova, SA i la millora de la convivència amb els veïns de la ciutat. Aquest punt va comptar amb la intervenció de dues persones en representació de l'Associació de Veïns del Barri de Mar.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00