Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El menjador social de La Plataforma incorpora treballadors del projecte TIMOL

06/07/2017
Menjador social Timol. Foto: IMET Menjador social Timol. Foto: IMET

El menjador social de VNG es va traslladar a finals de 2016 de Can Pahissa a La Plataforma Centre Multiserveis

"Àpats en companyia", és un servei al qual accedeixen persones derivades a través dels Serveis Socials municipals. El menjador, que des de finals de desembre és a La Plataforma Centre Multiserveis, té capacitat per a 40 persones, i funciona cada migdia en dos torns.
Els usuaris també són atesos des d'aquest mes de juliol per participants del projecte TIMOL, de l'IMET.
El Consorci de Serveis a les Persones ha contractat recentment dues persones per desenvolupar tasques d'auxiliar de menjador, i ara ja són 4 les persones contractades en el marc de col·laboració entre el Consorci, l'IMET i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en la tasca d'inserció inclusiva d'aquelles persones que poden presentar més dificultats.
Així, TIMOL, el projecte comarcal on participen els sis Ajuntaments del Garraf que persegueix la contractació de persones amb diversitat funcional i que està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant el finançament de fons procedents del Fons Social Europeu, acompleix el seu principal objectiu: la inserció al mercat de treball ordinari amb garanties d'èxit de les persones que hi desenvolupen el seu itinerari. Per tal d'aconseguir-ho, fa servir el treball amb suport com a principal metodologia d'actuació.

Les dues persones col·laboren en el lliurament del menjar i en el parament i neteja de l'equipament i dels utensilis del menjador social. La seva presència ha servit, de forma indirecta, per potenciar les relacions positives i les interaccions socials entre usuaris i treballadors. La contractació ha esdevingut després d'un breu període de pràctiques, on els treballadors han assolit els coneixements i competències necessàries per a una correcta execució de les tasques.

Els àpats en companyia permeten que una persona gran, amb autonomia i que viu sola pugui gaudir d'un espai de relació. Els usuaris del menjador social que ho requereixen gaudeixen d'un transport adaptat, i poden dinar cada dia un menú elaborat a la cuina de l'Hospital de Sant Antoni adaptat a les seves necessitats. El menjador funciona cada migdia, tots els dies de l'any, amb un preu de 6,5 euros el menú cada dia, de dilluns a diumenge. Qui hi assisteix paga en funció de la seva capacitat econòmica, des del 100 per cent de les persones que busquen companyia, passant pel 10 per cent que hi aporta la majoria, o la gratuïtat per a algunes altres persones.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00