Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Mor l'artista vilanoví Pere Brull Carreras

13/05/2010
 Pere Brull Carreras en una instantània realitzada aquest mes de març         Pere Brull Carreras en una instantània realitzada aquest mes de març

Brull Carreras estava treballant en l'exposició 'Brull Carreras-Homo Natura' que es podrà veure al Centre d'Art Contemporani La Sala a partir del 18 de juny

Ahir dimecres va morir l'artista vilanoví Pere Brull Carreras als 66 anys d'edat. El pintor, nascut a Vilanova i la Geltrú el 7 de juliol de 1943, sempre ha estat molt vinculat a la nostra ciutat i amb les activitats culturals que s'hi duen a terme. 

Les obres de Brull Carreras es podran veure en l'exposició 'Brull Carreras_Homo Natura' que l'Ajuntament de VNG està organitzant i produint al Centre d'Art Contemporani La Sala i que s'inaugurarà el 18 de juny. Aquesta exposició, comissariada pel crític d'art Ricard Planas, mostra la trajectòria de l'artista en les dues temàtiques que més l'han destacat, el paisatge i la figura humana. Fins a la seva mort, l'artista vilanoví ha estat permanentment implicat en l'organització d'aquesta retrospectiva. 

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha tingut aquest matí paraules de record per l'artista de qui ha dit "ha mort un gran artista, però sobre tot una gran persona", i ha afegit sentir una profunda tristesa per aquesta pèrdua "vull expressar el meu sentiment de condol a la seva família, als seus amics, i a tota la ciutat, perquè de ben segur tots el trobarem molt a faltar"

En la seva trajectòria artística destaquen més de vuitanta exposicions individuals i col·lectives de temàtica, principalment paisatgística. El Garraf, el Penedès, Catalunya, Xile, l'Alguer, Lanzarote, Sòria o Los Monegros han estat motiu de les obres de Pere Brull Carreras.

Durant la seva carrera, iniciada amb una exposició a les Galeries Rambles de VNG l'any 1966, l'artista Brull Carreras va participar en concursos i biennals a Barcelona, Madrid, Sòria, Santander, Santiago de Xile i Buenos Aires, entre d'altres. Així mateix, va ser mereixedor del premi especial del jurat en el primer Saló Internacional d'Avignon, a França i menció especial del Saló Internacional d'Evian, a França.

A banda de les múltiples exposicions individuals i col·lectives que va realitzar, Pere Brull Carreras també tenia obres en exposició permanent en institucions com el Museu d'Art Contemporani de la Universitat de Xile; al Fons d'Art del Diari AVUI; als ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges o Santa Coloma de Farners, entre d'altres; a l'Ateneu Barcelonès i al Fons d'Art del FC Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00