Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Acord per millorar la mobilitat i la seguretat a la dàrsena pesquera del Port de VNG

23/07/2014
    Ricard Font, Neus Lloveras i Miquel Illa, aquest dimarts Ricard Font, Neus Lloveras i Miquel Illa, aquest dimarts

Un conveni entre l'Ajuntament, la Confraria i Ports permet, entre d'altres, la creació d'una zona d'aparcament amb 56 places

Aquest dimarts, l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el President de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova, Miquel Illa, han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de millorar la mobilitat i la seguretat a la dàrsena pesquera del port de Vilanova i la Geltrú.

Neus Lloveras ha explicat que "amb la signatura del conveni es dóna per finalitzada la reordenació del front portuari a la dàrsena pesquera, executada per Ports en els darrers mesos i que ha suposat una inversió de 300.000 euros. Es tanca una reordenació en la qual s'ha fet la remodelació dels accessos, s'han instal·lat càmeres de videovigilància d'última generació i s'ha retirat la tanca perimetral. El conveni signat suposa un pas més pel desenvolupament de la façana marítima i la integració del port en el teixit urbà".

En l'aspecte de la mobilitat, el conveni estableix que Ports de la Generalitat faci la senyalització de l'aparcament, defineixi itineraris per a vehicles i vianants, i incorpori passos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Un cop dissenyat l'espai, que s'espera sigui en pocs dies, es podran utilitzar les 56 places d'estacionament controlat, durant els caps de setmana i festius, a la zona situada entre la línia dels edificis pesquers i l'estenedor de xarxes. La nova zona d'estacionament estarà reservada els dies feiners a la tasca portuària. La vigilància, el control i el manteniment de la zona d'aparcament es realitzarà per gestió indirecta.
Aparcament port
Per part de la Confraria, el conveni els compromet a disposar d'un servei de control nocturn per vetllar pel manteniment dels béns i instal·lacions de la dàrsena pesquera. Així mateix seran els encarregats de fer la gestió operativa dels vehicles relacionats amb el col·lectiu pesquer, així com del manteniment dels sistemes informàtics dels accessos.

Per últim, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú inclourà en la planificació de la Policia Local la visita al port pesquer, així com el suport en infraccions o irregularitats a la zona de servei del port, per tal de reforçar les mesures de seguretat existents. També podrà retirar els vehicles abandonats o mal aparcats en la zona de servei del port.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00