Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La junta del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya es reuneix a VNG

08/04/2014
Els i les membres de la Junta al CC Mar Els i les membres de la Junta al CC Mar

A la tarda, els membres de la junta acompanyen Josep Ibars al ple del Defensor de la Ciutadania

El Centre Cívic Mar va ser ahir seu de la reunió mensual de la Junta del Fòrum de Síndics i Síndiques i Defensors i Defensores Locals de Catalunya, i de la qual Josep Ibars, Defensor de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú, n'és vocal.

En l'inici de la sessió, Josep Ibars va agrair el fet que la reunió se celebrés a la nostra ciutat, la qual cosa suposava que els membres de la junta podien acompanyar-lo en el Ple extraordinari del Defensor, que se celebrava a la tarda a l'Ajuntament de VNG.

Per la seva banda, Josep Giné, president de la Junta del Fòrum SD, va mostrar la seva satisfacció pel fet que amb la nova Llei de Governs Locals es consolidava la figura dels síndics i defensors. "Després de 25 anys de treballar per la ciutadania ara es reconeix la figura del síndic a través d'una llei, i serà el mateix Parlament qui marcarà les línies que hauran de seguir totes les i els representants de la ciutadania". Per Josep Giné la nova llei suposa respectar l'autonomia dels ajuntaments a l'hora d'escollir tenir síndic o no, la manera d'escollir-lo, etc.

Per als membres de la junta, la importància de la seva tasca es troba bàsicament en la seva proximitat amb la ciutadania. Fins i tot, si les persones que adrecen queixes a les seves oficines que no són de la seva competència, els mateixos síndics i síndiques traslladen els expedients al Síndic de Greuges de Catalunya, al Defensor del Pueblo de l'Estat espanyol o al mateix Defensor d'Europa si és el cas. Per Giné "som un punt de referència del ciutadà i quan la competència no és nostra ho passem a l'àmbit que pertoca". En aquest sentit, Josep Ibars, Defensor de la Ciutadania de la nostra ciutat, va apuntar que , per exemple, el 2013, des de la seva oficina es van derivar 13 consultes al Síndic de Greuges de Catalunya.

Van assistir a la reunió Josep Giné, Síndic Municipal de Greuges de Lleida i president de la Junta del Fòrum SD; Pere Pagès, Síndic Municipal de Greuges de Reus; Vicenç Vila, Síndic Personer de Mollet del Vallès; Montserrat Moreno, Defensora de la Ciutadania de Vilanova del Vallès; M. Glòria Valeri, Síndica de Greuges de Vilafranca del Penedès; Fernando Oteros, Defensor de la Ciutadania de Santa Coloma de Gramanet; Rosa M. Sánchez, Síndica Municipal d'Igualada; Joan Barrera, Síndic de Greuges de Cornellà de Llobregat, a més de Josep Ibars, Defensor de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00