Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Recepció al grup Dones amb memòria

21/04/2015
La recepció es va fer al Saló de Plens La recepció es va fer al Saló de Plens

Les participants en els tallers de la memòria del futur actuen com a transmissores de la història local

Una vintena de participants en els Tallers de la memòria del futur van ser rebudes ahir per l'Ajuntament en un acte d'agraïment per la tasca que desenvolupen des de ja fa 16 anys. Les Dones amb memòria, que així s'anomena el grup, treballen en la recopilació de la història local i la transmissió de les seves pròpies experiències als més joves.

Judith Barbacil, historiadora i responsable tècnica de Dones amb memòria, va explicar la tasca que es porta a terme des d'aquest col·lectiu. "Treballem en el rescat de les memòries femenines, del valor de l'experiència en femení".

També van intervenir en els parlaments representants del grup, que van fer referència a la tasca que realitzen amb la recuperació de la història local i la seva transmissió a les generacions més joves. "Cal continuar construint una memòria femenina".

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va agrair profundament la tasca que s'està realitzant des dels Tallers de la memòria del futur i a través d'aquestes Dones amb memòria. "Ens ajuden a transmetre la nostra memòria als joves de la ciutat. És una feina molt important. I per això volem fer aquest homenatge justament al Saló de plens, i no en cap altre lloc. Com a societat, us hem d'agrair molt la vostra tasca; una feina bàsica perquè la nostra ciutat tingui joves amb valors que ens facin tenir una ciutat millor. Allò que els llibres no porten ho expliqueu vosaltres".

El grup Dones amb memòria va néixer ara fa 16 anys, fruit d'un taller en el marc del projecte La història a les nostres mans, promogut per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb l'objectiu de donar visibilitat a la història de les dones.

Des d'aleshores, aquestes dones es continuen trobant cada dimarts a la UPC conduïdes per la historiadora Judith Barbacil per seguir desenvolupant la seva tasca de recuperació de la memòria oral. Una de les accions del grup que ha tingut i continua tenint més ressò entre el nostre jovent són els tallers de La memòria del futur, que des de fa 7 anys l'Ajuntament ofereix a les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú.

Tothom qui vulgui participar-hi amb les seves vivències, imatges, converses o silencis d'aquella època i compartir-ho per a futurs tallers a les escoles i treballs recopilatoris, pot fer-ho a través de l'adreça tallerdonesambmemoria@gmail.com o bé directament a la Regidoria de Gent Gran, a l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila, 8, segon pis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00