Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Primer pas per la construcció d'un vial per a bicicletes i vianants fins el càmping Vilanova Park

05/05/2015
Proposta de carril bici a la carretera de l'Arboç Proposta de carril bici a la carretera de l'Arboç

La Diputació presenta a l'Ajuntament un avantprojecte per fer un tram de 2.100 metres de carril bici al costat sud de la carretera de l'Arboç

La Diputació de Barcelona ha presentat un avantprojecte a l'Ajuntament de VNG per construir un carril per a bicicletes i vianants que vagi des de la rotonda de la carretera de l'Arboç fins al càmping Vilanova Park. La proposta crea un vial de 2.5 metres d'amplada a la banda sud de la carretera BV2115 i de 2.100 metres de llarg.

Carretera càmping, dibuix a 250

La construcció d'aquest tram milloraria la seguretat dels ciclistes i vianants i ajudaria a dinamitzar la connexió entre el Càmping i la ciutat. El regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha parlat de la importància de facilitar la mobilitat “d'un potencial de quatre mil persones, sobretot a l'estiu, que podrien accedir fàcilment al centre de la ciutat i fer ús dels establiments comercials i d'hostaleria”.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha destacat el fet que la Diputació hagi vist la necessitat d'aquest carril bici, “és una carretera cada vegada més transitada, és important que tinguin la convicció que cal fer una actuació en aquest punt”. L'avantprojecte no té de moment quantificació econòmica. El regidor d'urbanisme, Joan Giribet, ha explicat que “ara tenim una proposta visible, i a partir d'aquí s'ha de començar a treballar”. El tram de carretera on es proposa fer l'actuació pertany en part a la Diputació de Barcelona i en part a la Generalitat.

Carretera càmping, presentació a 250

La coordinadora en Matèria d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge Diputació de Barcelona, Montserrat Tordera, ha detallat alguns aspectes de la proposta. El traçat intenta aprofitar al màxim la zona de domini públic de la carretera, i només caldrien algunes petites expropiacions o ocupacions temporals de terreny. La integració en el paisatge i els elements de protecció vial són alguns trets característics del nou vial, que en alguns trams transcorreria lleugerament elevat per respectar els marges existents.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00