Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El conseller de Cultura, Lluís Puig, inaugura l’exposició “La catalanitat cívica” a La Sala

17/07/2017
Expo La Festa, conseller 1 Bienve Moya, Neus Lloveras i Lluís Puig

El vilanoví Bienve Moya és el comissari de la mostra

 Divendres es va inaugurar a La Sala l'exposició "La catalanitat cívica", comissariada pel vilanoví Bienve Moya. L'acte va comptar amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig i l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras que va elogiar la tasca de Bienve Moya i es va mostrar satisfeta de que l'exposició es pugui veure a Vilanova i la Geltrú, després que ja hagi estat en una dotzena de poblacions catalanes.

El conseller Lluís Puig, en la seva intervenció va destacar que "l'exposició ha estat suficientment provocadora per generar debat, reflexió". Per Puig "la festa ha sobreviscut guerres, dictadures, democràcies, i ara estem en un moment decisiu, aviat haurem de començar a pensar com ha de ser la festa en un futur".

Davant del nombrós públic presenta a la inauguració, Bienve Moya va explicar que la mostra es va poder veure per primer cop ara fa 3 anys a Manresa. Segons el comissari, l'objectiu del treball és "donar a conèixer la importància i la vigència de la festa popular, que va mes enllà del temps d'oci cultural, que vol mostrar la relació de l'home amb la natura que l'envolta".


Expo La Festa, conseller 2L'exposició fa un recorregut per la història i diversitat de les celebracions catalanes amb l'objectiu d'explicar de forma gràfica i amena la festa popular més enllà del concepte de lleure, entesa també com una de les principals mostres del comportament i el caràcter cívic d'un poble.

La mostra està coordinada per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del Departament de Cultura i l'Institut Ramon Muntaner i romandrà oberta fins al 10 de setembre de 2017.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00