Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La nova ordenança de convivència recollirà suggeriments de la ciutadania

22/10/2012
La ciutadania podrà fer aportacions a la nova ordenança de convivència    La ciutadania podrà fer aportacions a la nova ordenança de convivència

Amb aquest procés l'Ajuntament de VNG continua impulsant la participació en els assumptes públics municipals i promovent espais de diàleg

L'Ajuntament de VNG reactiva els treballs per elaborar una nova ordenança de convivència organitzant dues sessions de treball participatives adreçades tant a entitats com a ciutadania a títol individual. Actualment, la ciutat ja compta amb diferents ordenances que regulen alguns aspectes concrets relacionats amb la convivència a la ciutat com la tinença d'animals domèstics, la circulació, les platges, la neteja, la via pública, els sorolls i vibracions, etc. Amb aquesta nova ordenança es pretén recollir els diferents aspectes relacionats amb la convivència ciutadana i l'ús de l'espai públic a la ciutat, actualitzant i millorant les ordenances vigents.

Les sessions seran el dilluns, 12 de novembre de 19h a 21h i el dissabte 17 de novembre d'11 a 13h, ambdues al Centre Cívic La Geltrú. Per altra banda, també hi haurà la possibilitat de respondre una enquesta, que estarà al web municipal vilanova.cat i també es podrà contestar en paper als centres cívics municipals i a l'OAC.

Per prendre part als tallers participatius cal inscripció prèvia, a través de la Carpeta Ciutadana o bé presencialment a l'OAC o a qualsevol centre cívic, fins el 9 de novembre.

Paral·lelament a aquestes sessions, i amb la finalitat de recollir un ampli ventall de visions a l'entorn de la convivència a la ciutat, es realitzaran unes trobades de treball amb personal tècnic municipal i quatre tallers amb jovent de 4t d'ESO. També s'ha demanat un informe monogràfic al Defensor de la Ciutadania sobre les queixes relacionades amb la convivència a Vilanova i la Geltrú. Tot el conjunt del procés de participació i de recollida d'aportacions porta per títol "Vius i convius? Digues la teva". El recull de totes aquestes propostes es farà arribar a l'equip redactor de la nova ordenança.

El govern municipal es va comprometre en el seu Pla d'Actuació Municipal 2011-15 a crear l'ordenança de convivència per tal de fomentar, entre la ciutadania, una consciència cívica i un valor de corresponsabilitat. 


Més informació AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00