Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es presenta la campanya 'Troba el nyap'

15/10/2010
La campanya es va presentar a la Casa Olivella  La campanya es va presentar a la Casa Olivella

Màrius Serra va presentar ahir el joc lingüístic. Els 40 comerços col·laboradors ja tenen exposades les paraules amb errades

L'escriptor Màrius Serra va ser ahir dijous a la Casa Olivella de Vilanova i la Geltrú per presentar la campanya Troba el nyap, que consisteix en una gimcana lingüística amb la participació de 40 comerços de la ciutat. La campanya és impulsada per la Xarxa d'Espais per la Llengua, amb el suport de l'associació comercial Tot Centre.

L'objectiu de Troba el nyap és estendre el coneixement de la llengua des d'una vessant lúdica, com va explicar ahir Carla Barroso en representació de la Xarxa d'Espais per la Llengua. Es tracta d'una iniciativa més d'aquest grup d'entitats i institucions per difondre l'ús del català, una tasca que ahir va agrair públicament el segon tinent d'alcalde i regidor de Política Lingüística de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro. "Ja és el quart any que podem impulsar iniciatives des de la Xarxa", va recordar, i també va valorar la implicació del comerç en la nova campanya.

Per participar en el joc lingüístic, en primer lloc cal recollir una butlleta en els establiments col·laboradors o als equipaments municipals. Tot seguit, tal com va explicar el president de Tot Centre, Enric Ferrer, cal descobrir en els 40 comerços una paraula que té una errada, anotar-la en la butlleta i proposar-ne una com a bona. Hi pot participar tothom qui ho vulgui, i les persones que encertin totes les respostes participaran en el sorteig de diferents obsequis.

Màrius Serra va parlar de la flexibilitat de la llenguaUn cop presentada la campanya Màrius Serra va pronunciar una xerrada sobre la flexibilitat de la llengua, de la qual ell és bon coneixedor. A banda de ser autor de narracions i novel·les, escriu articles sobre ludolingüística, crea mots encreuats i jeroglífics lingüístics.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00