Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El projecte Urban, de ciutats intel·ligents i sostenibles, més a prop

21/10/2015
Reunió a dependències de la Diputació, divendres passat Reunió a dependències de la Diputació, divendres passat

Elaborat el projecte, els municipis implicats i la Diputació de Barcelona sol·liciten finançament europeu

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, juntament amb alcaldes i regidors de les ciutats implicades en el projecte Urban (Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, Granollers i Mataró), van reunir-se la setmana passada amb representants de la Diputació de Barcelona i del Ministeri d'Hisenda i d'Administracions Públiques. L'objectiu de la trobada era donar el vist-i-plau al projecte per tal de tramitar la sol·licitud de finançament amb fons FEDER.

El projecte Urban contempla el desenvolupament d'una plataforma tecnològica per facilitar a les ciutats petites i mitjanes el desenvolupament de projectes de sostenibilitat i eficiència energètica, de cohesió social i de millora de competitivitat del teixit empresarial. Les sis ciutats implicades inicialment participaran en una prova pilot liderada per la Diputació de Barcelona, que més endavant preveu estendre el projecte a la resta de municipis.

Les sis ciutats que participen al projecte Urban disposen d'una estratègia de sostenibilitat i/o de ciutat intel·ligent (smart city), requisit necessari per formar-se part. Les actuacions previstes globalment en el marc del projecte ascendeixen a 26 milions d'euros. Es preveu que el finançament es distribueixi al 50% entre la Comunitat Europea (fons FEDER, tramitat des del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques) i qui desenvolupa l'acció, en aquest cas, la Diputació de Barcelona.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00