Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Pla de mesures de foment del civisme i la convivència a VNG

27/06/2017
Procés participatiu a les escoles Procés participatiu a les escoles

El 4 de juliol es presenta l'esborrany del Pla a les entitats i persones que van formar part del procés participatiu

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té com a objectiu estratègic treballar al voltant de temàtiques relacionades amb el civisme i la convivència a la ciutat. És per això que els diferents serveis municipals van col·laborar en la confecció d'un document d'Aproximació diagnòstica del civisme a Vilanova i la Geltrú i propostes d'intervenció i, per altra banda, s'ha realitzat un procés participatiu, amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb l'objectiu que els ciutadans i ciutadanes fessin arribar les opinions i propostes per avançar cap a una ciutat més justa, cohesionada i inclusiva.

En el procés hi van participar, els mesos de gener i febrer, ciutadania i agents socials i econòmics dels municipi, infants de 5è de primària a les escoles Arjau, Cossetània, Les Providències, El CIM, Santa Teresa i Llebetx, i adolescents de 12 a 15 anys del Centre Obert. En total, aproximadament 250 persones. Aquest procés ha estat de molta utilitat per copsar les inquietuds, necessitats i propostes de les persones que hi van participar, a les quals s'ha convocat dimarts 4 de juliol, a les 19 h a la Sala Noble de la Casa Olivella per fer-los el retorn en forma de proposta de Pla de Mesures per fomentar el civisme i la convivència, que contempla diferents eixos d'actuació i un gran ventall d'accions a tirar endavant, i que està previst portar a aprovació del Ple municipal, el 31 de juliol.

Les diferents propostes d'intervenció sorgeixen al voltant de temàtiques com les actituds vandàliques, la tinença responsable d'animals, l'ús dels contenidors, la circulació, la contaminació acústica, la seguretat i el sexisme a l'espai públic.

A més de l'acte de devolució a la ciutadania, aquest mes de juny s'ha posat en marxa el Servei d'Agents de Civisme.

Més informació sobre el procés participatiu aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00