Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Abordar la situació de les urbanitzacions periurbanes i avançar en la revisió del PGOUM, principals objectius de l'àrea d'Urbanisme fins a final de Mandat

04/07/2013
la revisió del PGOUM serà un dels temes de futur de l'àrea d'Urbanisme per als pròxims dos anys          la revisió del PGOUM serà un dels temes de futur de l'àrea d'Urbanisme per als pròxims dos anys

El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge destaca les accions més importants dels dos anys de govern en el seu àmbit

"La revisió del Pla General d'Ordenació Urbana Municipal (PGOUM) suposa un dels reptes polítics més importants que tenim en aquests dos anys que queden i també del següent Mandat Corporatiu". Amb aquesta afirmació, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, ha marcat una de les línies estratègiques de treball que es desenvoluparan des de la seva Regidoria en aquests dos anys de Mandat fins al 2015. Joan Giribet també ha anunciat com a repte important de futur poder abordar la situació en què es troben les urbanitzacions periurbanes. En aquest sentit el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge ha afirmat que "treballem i ho seguirem fent per facilitar una solució i trobar alternatives d'adequació a la nova Llei d'Urbanisme per part de les urbanitzacions periurbanes que a Vilanova i la Geltrú tenen un pes important".

Pel que fa a l'àmbit de l'Habitatge, el regidor Giribet ha assenyalat que el treball dels propers anys continuarà molt centrat a treballar conjuntament amb Serveis Socials per "trobar solucions a tots els problemes que la ciutadania té en relació a l'habitatge", mentre que en relació als projectes i obres municipals, Joan Giribet ha determinat que continuarà sent responsabilitat de la Regidoria la direcció i redacció tècnica dels diferents projectes impulsats per l'Ajuntament, citant l'ampliació del pas sota la via del carrer de la Llibertat, el Far, les obres de la Piscina o l'ampliació de l'Ajuntament com a projectes més destacats.

Sobre el balanç de les accions impulsades i realitzades des de la Regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge, el regidor Joan Giribet ha afirmat que tot el que s'ha fet responia a dos objectius principals "en primer lloc donar resposta i abordar totes les qüestions que envolten la problemàtica de l'habitatge amb una col·laboració molt estreta amb Serveis Socials i, en segon lloc, fer les gestions necessàries per facilitar la dinamització econòmica de la ciutat perquè es generin nous llocs de treball". 

rp balanç urb2
Joan Giribet i Blanca Albà, fent balanç dels dos anys de Mandat

Gestionar l'urbanisme per activar l'economia local
Joan Giribet ha parlat de les modificacions urbanístiques realitzades en aquests dos anys en base a la creació de noves possibilitats econòmiques. N'és un exemple d'aquesta voluntat la modificació puntual del polígon Sínia de les Vaques, "amb el clar objectiu de dinamitzar el barri de Mar i activar econòmicament la ciutat", segons el regidor Giribet, així com les accions per fomentar el sector hoteler amb la modificació puntual a la zona la Cucanya o l'aprovació del Pla Especial i Catàleg de Masies i Cases Rurals, on es contempla que aquests edificis també puguin realitzar activitat hotelera. El regidor d'Urbanisme ha parlat també de les tramitacions urbanístiques provisionals al Trajo de Garbí per fer possibles diferents usos i activitats econòmiques a la façana marítima; la modificació urbanística al Prat de VNG per afavorir l'ús assistencial a la zona o els treballs de planificació de l'Eixample Nord, on s'ha d'ubicar el nou hospital comarcal.

Direcció i supervisió de nous projectes i obres
En relació a les obres els projectes que du a terme la Regidoria, el seu responsable polític, Joan Giribet ha posat l'accent en el fet que en aquests dos anys s'ha assumit tota la redacció tècnica i gestió dels projectes impulsats per l'Ajuntament de VNG. Pel regidor aquesta era una fita important i s'ha mostrat satisfet de projectes com l'ampliació i millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat, del qual segons Joan Giribet "començaran les obres a finals de setembre o principis d'octubre i que ens ajudarà també a potenciar l'eix de la plaça de la Vila a la plaça de Port".

En aquest àmbit, el regidor Giribet també ha destacat les nombroses accions realitzades "amb un mínim cost econòmic per anar transformant espais de VNG que estaven en precari". Com a exemple, el regidor d'Obres ha citat els moviments de mobiliari urbà a indrets com el lateral de Vilanova Port o davant de l'esportiu La Piscina; la col·locació de jardineres a la rambla de Lluís Companys; les noves rotondes a l'avinguda de la Terrossa/ronda Europa; el doble sentit de circulació al carrer del Pare Garí o la pintura de les pèrgoles del passeig. Per realitzar aquestes intervencions s'ha destinat un total de 100.000 euros.

En aquest àmbit, el responsable de la Regidoria ha destacat en darrer lloc l'estalvi econòmic quantificat en 90.000 euros que ha suposat el trasllat de PIVSAM a la Regidoria i el conveni amb FECSA-Endesa que ha suposat la millora de l'enllumenat públic i el conseqüent estalvi energètic a diferents llocs de VNG, a més de la reubicació de l'estació transformadora de la rambla del Far.

L'Habitatge al servei de les persones
Joan Giribet ha posat de manifest la manera com ha canviat el treball que realitza la Regidoria en aquest àmbit. Si fa uns anys la tasca principal que s'impulsava eren els ajuts a la rehabilitació d'habitatges o de façanes, avui en dia "l'objectiu principal és trobar solucions a tots els problemes que tenim i té la ciutadania en aquest àmbit". En aquest punt el regidor ha destacat "la creació de la Comissió de seguiment de desnonaments i la gestió dels ajuts d'urgència per impagament de rebuts de lloguer o d'hipoteca i la gestió de la borsa de lloguer social". Finalment el regidor ha destacat la important tasca que realitza l'Oficina Local d'Habitatge amb serveis d'informació i assessorament com el Servei d'Intermediació en Deutes d'Habitatge que s'ha posat en marxa recentment i ja té a punt 27 casos per rebre orientació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00