Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neàpolis, seu d'una tertúlia simultània en 46 punts del món

01/06/2011
Imatge de la iniciativa Imatge de la iniciativa

Tindrà lloc dimarts que ve, en el marc del projecte Kfé Innovación. Es parlarà de ciutats educadores i s'hi poden inscriure 20 persones

L'ens municipal per la promoció de la societat de la informació, Neàpolis, s'ha unit al projecte "Kfé Innovación", que agrupa més de 40 poblacions de l'Estat espanyol, Amèrica del Sud i Estats Units amb la idea d'establir una tertúlia per tractar temes de ciutadania.

L'activitat principal del projecte consisteix en realitzar tertúlies simultànies en totes els municipis adherits, que tindran en total 46 seus. En cada seu es reuniran un màxim de persones per parlar sobre un tema, que en aquesta ocasió serà "Ciutats educadores". En la tertúlia no hi faltarà el cafè.

Aquesta és la quarta edició de Kfé Innovación (kfe04), tot i que és la primera vegada que hi participa Vilanova i la Geltrú, amb Neàpolis com a seu. L'activitat és oberta a les persones que estiguin interessades en el tema, que es poden inscriure en la web http://www.kfeinnovacion.com/asistentes.

Si no s'hi pot assistir físicament, la tertúlia es podrà seguir per facebook (http://www.facebook.com/home.php#!/kfeinnovacion), per emissió en streaming, a través de la web www.kfeinnovacion.com i també per twitter (l'etiqueta general de l'esdeveniment és #kfe04 i la de la seu vilanovina és #VNG).

La cita és dimarts que ve, 7 de juny, de les 18 a les 20 h. Totes les propostes que sorgeixin en cada punt es recolliran i debatran en la resta de seus. Amb tota la informació recollida es crearà un llibre electrònic gratuït amb tants capítols com seus existeixin, escrits per els coordinadors de cada seu. S'hi recolliran totes les experiències, debats, iniciatives i reflexions que s'hagin produït a kfe04.

Les ciutats on es realitzarà la tertúlia simultània són Abla, Alcoy, Algeciras, Alicante, Almeria, Arroyomolinos, Barcelona (2 seus), Beceit, Bilbao, Bogotá, Buenos Aires, Calella, Ceuta, Donosti, Fuengirola, Granada, Getxo, Huachinango, Huelva, Huétor Vega, La Algaba, La Pobleta de Bellveí, Las Palmas de Gran Canaria, Lleida, Logroño, Madrid (2 seus), Monterrey, Motril, Oberá, Oviedo, Pamplona, Quito, Salamanca, Santiago de Compostela, Saragossa, Sevilla (2 seus), Tarragona, Tenerife, Torreón, València, Vilanova i la Geltrú i Washington D.C.

Ciutats educadores

En parlar de ciutats educadores, es pretén trobar propostes sobre com aprofitar el màxim potencial de les ciutats per a convertir-les en entorns educatius per mèrits propis. Museus, activitats culturals, itineraris, rutes mediambientals, accions educatives de centres o externes.

El paper de l'educació, entesa en un sentit ampli, i el paper de l'aprenentatge continuat en els entorns quotidians, són el referent de context. Es debatrà sobre la possibilitat de realitzar accions educatives i d'aprenentatge diferents, en un moment en què la societat reclama canvis, que segurament hauran de tenir el fonament en l'educació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00