Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Signat el conveni de col·laboració solidària del projecte 'Odontologia x Tohom' per garantir l'extensió de l'assistència odontològica a les famílies en situació de vulnerabilitat

05/09/2017
.   .

L'acord permet crear una primera xarxa assistencial local amb la contribució dels serveis socials municipals, les àrees bàsiques de salut, les clíniques privades i els professionals compromesos en la millora de la salut bucodental de la població

Aquest matí s'ha signat el conveni de col·laboració del projecte "Odontologia x Tothom", una iniciativa solidària per a contribuir a l'extensió i l'accés a l'assistència i tractaments odontològics a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat social. Fruit d'aquest acord es crea a Vilanova i la Geltrú una primera xarxa d'assistència semi gratuïta que garantirà l'assistència a tractaments bucodentals i treballarà per avançar en la conscienciació de la importància de la prevenció en salut dental.

La signatura del compromís ha tingut lloc a la sala Pau Roig de l'Ajuntament amb l'Alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras; la regidora de Serveis Socials, Salut i Tegar Gisela Vargas; Ramon F. Pérez en representació de la Unitat d'Odontologia i Implantologia de l'Hospital de Sant Antoni Abad i Ximena Soto, en nom del Centre Dental Vilanova SL.

La regidora de Serveis Socials, Salut i Tegar, Gisela Vargas, valorava la iniciativa com "un primer pas per garantir assistència dels serveis d'odontologia per a les famílies i sobretot per als infants". La regidora va destacar l'especial rellevància que ha tingut la coincidència dels agents implicats, els mateixos dentistes, que han vist en el projecte una oportunitat per avançar en la conscienciació sobre prevenció i la rellevància d'una bona salut bucodental. Un camí on reblava l'alcaldessa, Neus Lloveras, cal insistir encara molt "perquè els mateixos dentistes ens diuen que no li donem la importància que té".

El circuit assistencial que conformarà aquesta xarxa local possibilitarà que infants entre els 3 i els 18 anys i adults puguin accedir a tractaments preventius com proves diagnòstiques preventives, neteges bucals, etc. i d'altres tractaments de major abast. La xarxa Odontologia per Tothom garantirà la cobertura d'aquests tractaments les despeses dels quals seran assumides per les clíniques de forma solidària.

Els Serveis Socials municipals seran, en primera instància, els que introduiran en la xarxa als potencials beneficiaris. Els centres d'atenció primària de la ciutat contribuiran en la mesura que seran el primer nivell assistencial a l'hora de fer les proves diagnòstiques. També assumiran aquells tractaments que tenen cobertura des dels serveis de salut pública. Les clíniques i professionals privats aportaran la seva part completant l'assistència en aquells casos en què el tractament queda fora d'aquesta cobertura fent-se càrrec aquestes intervencions prèviament assenyalades des de les àrees bàsiques de salut.

Els usuaris únicament hauran d'aportar, de forma simbòlica, la quantitat de treus euros per visita, com a forma de posar en valor el servei ofert. També hauran d'adoptar el compromís, com a pacients, de seguir les pautes i tractaments prescrits així com assistir a les sessions informatives i preventives, en matèria de salut dental, que es promoguin en el marc del projecte.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00