Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'Ajuntament segueix treballant pels veïns de les Llunes de Vilanova

11/10/2012
El veïnatge de la zona residencial Les Llunes es queixa que porten anys aguantant soroll i contaminació d'aquesta planta  El veïnatge de la zona residencial Les Llunes es queixa que porten anys aguantant soroll i contaminació d'aquesta planta

L'Ajuntament de VNG confirma que atén les queixes de les persones que viuen a la zona residencial Les Llunes per la contaminació i el soroll de la fàbrica Componentes Vilanova

Davant les reiterades queixes dels veïns i veïnes de la zona residencial Les Llunes pels nivells de contaminació provinents de la fàbrica Componentes Vilanova, l'Ajuntament ha volgut recordar que s'està complint amb tot el que està establert.

L'alcaldessa Neus Lloveras responia alguns veïns que es queixen que l'Ajuntament no els fa cas, i deia dimarts en roda de premsa que "l'Ajuntament manté contacte amb els veïns, i vetlla pels afectats. Ara mateix hi ha dos expedients oberts, els incompliments de l'empresa són mínims, i ja s'ha demanat que es corregeixin".

Lloveras va afirmar que l'administració s'assegurarà que no hi hagi cap incompliment. En tot cas, l'Ajuntament té només la competència en matèria de sorolls. Els tècnics han fet diverses medicions i han detectat petites irregularitats, per això s'ha demanat mesures correctores a l'empresa. De totes maneres, és una zona que urbanísticament es denomina "de transició", on cal compatibilitzar l'ús industrial i l'ús residencial.

Pel que fa a la contaminació de fums i olors, és la Generalitat qui hi té competència. Per això des de l'Ajuntament es fa arribar totes les denúncies veïnals a la Direcció General de Qualitat Ambiental, que també fa inspeccions periòdiques de control. Cada vegada que es detecten irregularitats la Generalitat reclama mesures correctores perquè no se superin els límits permesos de contaminació.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00