Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L’Ajuntament intensifica les notificacions demanant la neteja de solars

14/12/2016

Augmenten els requeriments a propietaris perquè desbrossin i sanegin parcel·les no edificades

L'Ajuntament de VNG ha intensificat des de fa algunes setmanes els requeriments a propietaris de solars no edificats perquè els mantinguin en condicions. Des de mitjans de novembre s'han iniciat la majoria dels 35 expedients per neteja de solars urbans oberts l'any 2016. El procediment s'inicia amb la denúncia d'algun ciutadà, de la Policial Local o bé par part d'alguna associació o entitat. Els tècnics municipals fan la comprovació de l'estat de la parcel·la i, si és necessari, es fa el requeriment corresponent a la propietat.

El regidor d'Urbanisme i Habitatge, Gerard Llobet, explica que aquest nou impuls ha estat possible gràcies a la incorporació temporal d'una persona que s'ocupa de fer aquests requeriments. La demanda de neteja de solars és una reivindicació veïnal sobretot a zones de la ciutat com La Collada-Sis Camins i el Fondo Somella, al límit de la ciutat urbanitzada, que pateixen les molèsties derivades de la manca de manteniment d'aquests terrenys. Els problemes més habituals són la proliferació de rosegadors i d'insectes i l'acumulació de vegetació i escombraries. Llobet creu que “la situació de molts solars genera situacions insalubres i sobretot a l'estiu risc d'incendis. Amb aquests requeriments recordem l'obligació dels propietaris de mantenir en condicions aquests espais i, en cas d'incompliment, obrirem ordres d'execució que poden acabar amb multes”.

El procediment s'inicia amb la demanda als propietaris perquè facin el sanejament dels solars. Si no ho fan, cal fer un dictamen i una ordre d'execució. Si malgrat això la parcel·la segueix sense netejar, la llei determina la imposició de multes. La principal dificultat és que no sempre és possible localitzar la propietat dels solars.

El servei de disciplina d'habitatge de l'Ajuntament també s'ocupa de fer requeriments quan hi ha problemes estructurals als edificis i a les façanes i en el cas d'ensorraments en murs i camins.
 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00