Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Conclou el procés participatiu sobre el model de Festa Major de VNG

20/06/2014
Taller participatiu Taller participatiu

Les dues comissions de treball que varen sorgir després dels tallers participatius han finalitzat els seus treballs

L'any 2012 va començar un procés de participació ciutadana sobre el model d'organització i gestió de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú. El procés es va iniciar amb una sessió informativa i de debat i amb uns tallers participatius en els quals es van recollir diversos suggeriments en relació a una elecció més transparent i participativa dels Pabordes i de la Comissió de Protocol, en la personalitat jurídica i gestió econòmica de la Festa, en la millora del traspàs d'informació entre Pabordes i en regular la participació de les entitats a la Festa.

Per tal d'aprofundir en aquestes qüestions, es va convocar la ciutadania a participar en dues comissions de treball que estudiarien i concretarien, per una banda, la proposta de creació d'una fundació de la Festa Major i, per l'altra, la revisió de la Comissió de Protocol que vetlla per l'execució de les cercaviles de la festa.

Arran del procés participatiu i del treball d'aquestes comissions s'han pogut introduir alguns canvis en la gestió de la festa per fer-la més oberta i participativa. S'ha mantingut el sistema de Pabordes, tal i com es va desprendre del procés de participació, però s'ha establert un nou sistema en l'elecció de Pabordes que permet que ara s'hi puguin presentar ciutadans i ciutadanes a títol individual, prèvia presentació de candidatura. Enguany serà el tercer any que funciona aquest sistema i la valoració és molt positiva.

Respecte la creació de la Fundació, la Comissió ha estat treballant un projecte que contemplava aspectes com els estatuts, la proposta de socis fundadors, d'elecció del patronat, etc. Arran de l'article 1 apartat 36 de la Llei 27/2013, però, s'estipula que l'Ajuntament no pot formar part de cap Fundació Municipal i per tant el projecte no es pot tirar endavant en l'actual conjectura econòmica actual, deixant la documentació preparada per poder-la recuperar de cara a un futur.

Quant a la Comissió de Protocol, el grup de treball va concloure un document en el qual, entre d'altres aspectes, es defineix un nou sistema d'elecció dels seus membres també prèvia candidatura. Es va realitzar una prova pilot el febrer de 2013, que escollí els actuals membres de la comissió de protocol.

En aquest enllaç podeu consultar tota la documentació relacionada amb el procés participatiu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00