Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'ha constituït la Comissió de seguiment de la façana marítima

17/02/2016

Aquest vespre s'ha reunit per primera vegada a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La Comissió de seguiment de la façana marítima ha fet aquest vespre una primera reunió de constitució, a la sala Pau Roig de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquesta Comissió està presidida pel regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet i avui ha comptat amb la presència del regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet; de les regidores Marta Jofra, de la CUP; Queti Vinyals, d'ERC; i Deborah Zimmerman, de Som VNG; a més de representants de l'Associació de Veïns de Mar, de l'Associació de Comerciants de Mar, de la Confraria de Pescadors; i de Ports de la Generalitat de Catalunya, a més de tècnics municipals.

Precisament ha estat Xavier Isart, coordinador de l'àrea de Territori i Espai Urbà de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, qui ha estat encarregat de desenvolupar l'ampli ordre del dia. El primer punt tractat ha estat el desenvolupament del projecte guanyador del concurs del passeig Marítim, així com la pròxima intervenció de Ports de la Generalitat dins del passeig del Trajo de Garbí. També s'ha informat sobre la situació de l'estudi de detall del Club Nàutic, i de les intervencions ja realitzades en el parc de Ribes Roges. En aquest darrer punt s'ha comentat el fet que, en breu, es produirà una nova intervenció a la part del parc de més a ponent, on s'eliminaran les vorades i s'instal·laran nous bancs. Es tracta d'unes obres amb un pressupost de 10.000 euros.

La Comissió de Seguiment ha tractat dos punts més, com ha estat el cas de la primera fase del projecte de millora de la desembocadura del torrent de Sant Joan, que permetrà una millora molt notable de la zona gràcies a la instal·lació d'elements de retenció de sòlids, i a un sistema de descàrrega d'aigua. Aquest projecte, amb un pressupost de 82.000 euros, encara no compta amb l'aprovació de l'Agència Catalana de l'Aigua. Finalment, s'ha informat a la Comissió del projecte que Costes de l'Estat vol dur a terme a la platja del Far a partir d'aquest mes de setembre. Es tracta de recuperar la platja com a espai natural, potenciar la creació de dunes de sorra, i eliminar l'actual aparcament. Les obres duraran al voltant de quatre mesos i tenen un pressupost de 150.000 euros.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00