Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Reunió a tres bandes per millorar la seguretat al pas soterrat de l'estació de VNG

15/06/2017
Reunió per millorar la seguretat al pas soterrat de Renfe

Ajuntament, Renfe i policia s'han trobat aquesta setmana per concretar mesures

La reunió, celebrada aquesta setmana, ha reunit l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Seguretat, Glòria Garcia, amb responsables de Renfe i dels cossos de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra al Garraf. El punt que ha centrat la trobada ha estat la problemàtica sobre el pas sota la via de Renfe, que pateix successius actes vandàlics.

El principal acord ha estat que el pas soterrat es tanqui durant la nit, entre les 22 h i les 4.40 h, horari del primer tren, de manera que en aquest període no es podrà utilitzar la sortida pel carrer de l'Àncora. Aquesta mesura es calcula que permetrà reduir una part important de les incidències, ja que segons les denúncies presentades a la policia aquest 2017, 4 dels 10 incidents en aquest punt s'han produït de nit. Així mateix, Renfe es va comprometre a incrementar la seguretat a l'estació.

Altres acords van ser demanar a ADIF el tancament de la zona perimetral de la ronda Mediterrània sobre la via, per motius de seguretat, i també promoure una campanya de sensibilització, dins de les accions de seguretat vial dirigides a infants i joves, per conscienciar-los de la importància de tenir actituds responsables a la via del tren.

Per part de la companyia ferroviària, van assistir a la reunió el director de Rodalies Renfe, el cap de l'estació de Vilanova i la Geltrú, i el subdelegat de la direcció de seguretat de Renfe a Catalunya. Per part dels cossos policials, el cap de la Policia Local i el sots-inspector dels Mossos d'Esquadra al Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00