Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern municipal continua treballant en una solució viable en relació a les línies L3 i L4

17/11/2015

El TSJC va notificar ahir dilluns que accepta l'acord per un termini de dos mesos entre l'Ajuntament i l'empresa PLANA per arribar a una solució viable tècnicament i jurídica que doni compliment a la sentència

 El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l'acceptació del recurs presentat en la Sala Contenciós-administrativa secció tercera d'aquest tribunal en referència a l'acord provisional amb l'empresa PLANA per tal de restablir el servei de les línies L3 i L4 en tot el seu recorregut. Aquest acord per un termini de dos mesos, segons ha comunicat el jutjat, s'ha de comptabilitzar a partir del 16 de novembre de 2015, data en que el TSJC comunica a l'Ajuntament la validesa de l'acord.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet han qualificat de "bona notícia" el fet ja que, segons ha expressat l'alcaldessa Lloveras "permet continuar treballant per trobar una solució que permeti mantenir el servei de bus urbà". En aquest sentit, el regidor Joan Giribet ha afirmat quant a les negociacions que "anem avançant, tot i que és una qüestió complexa i cal acabar de lligar molt bé el tema entre els Serveis Jurídics municipals i la Generalitat".

Sentència del TSJC 
En el mes de setembre l'Ajuntament de VNG va haver de modificar de forma provisional el recorregut de les línies L3 i L4 a conseqüència d'una sentència del TSJC que requeria a l'Ajuntament la suspensió de les línies de l'autobús urbà L3 i L4 perquè incideixen en les línies interurbanes V-GC-18 i V-2963 de l'empresa PLANA que comuniquen Vilanova i la Geltrú amb Sitges i Sant Pere de Ribes.

Fruit d'un acord provisional amb l'empresa PLANA, a principis d'octubre es va poder restablir el servei, realitzant tot el recorregut d'ambdues línies, mentre el Govern municipal continua treballant per trobar una solució viable tècnicament i jurídica que permeti prestar aquest servei de manera definitiva.

Actualment el Govern municipal, mitjançant la Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat i els Serveis Jurídics municipals treballen per arribar a una solució que doni compliment a la sentència del TSJC i permeti mantenir el servei de transport de viatgers al conjunt de la ciutadania.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00