Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Defensor de la Ciutadania de VNG, al Parlament, en el recull d'informes del Fòrum de Síndics i Defensors de Catalunya

13/01/2015

Josep Ibars va assistir a la presentació d'aquest recull, juntament amb la primera tinenta d'alcaldia de VNG, Ariadna Llorens

El defensor de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, Josep Ibars i la primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, van ser ahir al Parlament de Catalunya en la presentació del recull d'informes de l'any 2013, que inclou les dades de l'informe corresponent a aquell mateix any de les actuacions realitzades pel defensor a la capital del Garraf. Juntament amb tots els síndics i defensors locals de Catalunya, Josep Ibars va participar en el VI Recull d'Informes en el marc del Fòrum SD, l'associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya.

L'acte, presidint per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, té per objectiu donar una visió global de les tasques realitzades per aquests representants de la ciutadania i mostrar una visió conjunta de la seva tasca, més enllà de les actuacions que cadascun dels síndics i defensors realitzen als seus municipis.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, l'any 2013 hi va haver un total de 71 consultes, 38, queixes i 5 actuacions d'ofici. Segons la memòria que el defensor Josep Ibars ja va fer pública fa un any, els àmbits que van tenir més incidències van ser Seguretat i protecció ciutadana; Gestió Tributària i Recaptació i Serveis Viaris i mobilitat. Del total d'actuacions es van derivar al Síndic de Greuges de Catalunya, 3 queixes i 10 consultes.

Quant a la memòria del Defensor de la ciutadania corresponent al 2014, dilluns vinent, 19 de gener el defensor de la ciutadania, Josep Ibars, entrarà per registre a l'Oficina d'Atenció Ciutadana la memòria de les actuacions de l'any passat, mentre que el Ple del Defensor de la Ciutadania es farà el dilluns 2 de febrer de 2015.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00