Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'alcaldessa es troba de nou amb els veïns i veïnes del barri de Mar per escoltar les seves peticions i demandes

17/07/2014
Més de vuitanta persones van participar en la trobada d'ahir al Pòsit    Més de vuitanta persones van participar en la trobada d'ahir al Pòsit

La setmana vinent es farà la darrera trobada de l'estiu al barri de la Masia Nova. Les reunions es reprendran el 17 de setembre al Molí de Vent

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, es van reunir ahir amb els veïns i veïnes del barri de Mar en les habituals trobades que fa el Govern amb la ciutadania pels diferents barris de VNG. En aquesta ocasió, més d'una vuitantena de persones es van concentrar al Pòsit de Pescadors.

En una primera part de la reunió, Neus Lloveras va fer un repàs a les demandes que s'havien fet en la primera sessió que es va realitzar al gener d'enguany, i va explicar les millores i actuacions que s'havien dut a terme al barri. Trobareu les conclusions d'aquesta primera trobada aquí

Alcaldessa i regidor al barri de Mar


Després es va obrir el torn de paraules, i la ciutadania va poder exposar les seves queixes i demandes al Govern municipal. Moltes d'elles tractaven sobre la circulació de bicicletes per la rambla de la Pau (sobretot pel pas sota la via) i per algun dels carrers del barri, com el carrer de les Canàries, o el carrer de la Immaculada Concepció. L'alcaldessa de la ciutat va explicar que acaben de concedir a l'Ajuntament una subvenció que permetrà connectar tots els trams de l'actual carril bici i oferir una alternativa de pas a tots els usuaris d'aquest vehicle, i aconseguir d'aquesta manera una plena convivència entre ciclistes i vianants. Així mateix, el nou pla de mobilitat que s'està preparant també incidirà en aquests punts i donarà resposta a possibles trajectes alternatius en els punts més conflictius.

Un altre dels temes que va anar apareixent al llarg de la sessió va ser el de les campanes. Mentre alguns veïns i veïnes preguntaven si s'havien parat, altres expressaven que era una qüestió de salut el demanar que no sonessin. En aquest sentit, Neus Lloveras va explicar que el que s'havia fet havia estat posar en ordre tots els campanars de la ciutat perquè el seu to s'adeqüés a la reglamentació vigent. 

Quant a qüestions de mobilitat i circulació, alguns dels neguits expressats amb més reiteració van ser els referents al senyal d'stop que hi ha entre el c. de l'Àncora, rbla. de la Pau i c. de Pere Jacas, on sembla ser que està poc visible i que pocs vehicles el respecten, la qual cosa origina situacions perilloses. Una altra pregunta sobre aquest punt anava en referència a si es pot o no circular amb cotxe per sobre de la rbla. de la Pau, i en cas que sí, quins vehicles n'estan autoritzats. També demanaven que a l'inici del c. del Gas s'impossibilités amb pilones o tanques l'accés dels camions i cotxes a sobre de la vorera, ja que a l'haver-hi un supermercat i una llar d'infants sovint els vehicles estacionen de manera que dificulten el pas dels vianants i l'entrada i sortides dels veïns dels seus domicilis. A tots aquests punts, Neus Lloveras es va comprometre a fer-hi anar els tècnics municipals per copsar la situació real i buscar-ne possibles solucions.

Els contenidors i l'incivisme d'algunes persones també va ser un tema expressat per molts assistents, els quals es queixaven que sovint no s'utilitzen correctament els contenidors o que els models soterrats tenen poca obertura per tirar les bosses i la seva capacitat és molt limitada. En aquest sentit, Neus Lloveras va manifestar que aquestes pràctiques incíviques costen molts diners a la ciutat però que entre tots cal donar exemple.

El fet que s'hagin instal·lat noves terrasses a diferents indrets del barri també va ser un neguit expressat reiteradament per veïns i veïnes, tant pel soroll que generen com les dificultats de mobilitat que ocasionen en algunes indrets. Joan Giribet va explicar que ara, amb l'ordenança d'ocupació de la via pública, tots aquests aspectes queden recollits i es pot actuar en conseqüència.

El regidor d'Urbanisme també va respondre a la crítica que es va fer sobre el pas sota la via del c. de la Llibertat, on els veïns i veïnes es queixaven de la poca amplada que tindria finalment. El regidor va explicar que, tot i que la part baixa del pas tindrà unes dimensions tan amples com el carrer (més de 6 metres), la part de dalt està limitada pels seus usos, ja que hi ha terrasses i garatges que cal respectar. Tot i així, va expressar la seva satisfacció per com quedarà quan estigui finalitzat, la qual cosa es preveu entre finals de setembre i octubre d'enguany.

Com a novetat, els representants municipals van explicar que al parc de Baix-a-mar s'instal·larà properament un espai per als gossos perquè puguin córrer sense molestar la ciutadania. Juntament amb l'aplicació de l'ordenança de tinença d'animals, els problemes de convivència entre les persones i els animals de companyia queda totalment regularitzada.

Altres reivindicacions que es van fer anaven referides al mobiliari urbà, on es demanava que es fessin tasques de manteniment més sovint o que, fins i tot, algun d'aquest mobiliari se substituís per algun de més resistent i modern. Tant l'alcaldessa com el regidor d'Urbanisme van explicar que, tot i que l'acció de Govern es veu limitada pel fet que part de la façana marítima és de jurisdicció de Ports de la Generalitat de Catalunya i una altra part és de Costas del Estado, sovint es fan tasques de manteniment i adequació d'aquest espais per millorar-ne l'entorn i que la ciutadania en pugui gaudir. Així es donava resposta també al fet que s'hagi col·locat una tanca que impedeix el pas dels pescadors amb canya al final del moll de Ponent. Joan Giribet va explicar que, en aquest sentit, la normativa cada vegada és més exigent i Ports és el responsable de garantir la seguretat de l'indret.

Dimecres vinent, l'alcaldessa es traslladarà a la part de la Masia Nova. La trobada es farà a les 19.30 h al restaurant Gran Duque. Després d'aquesta sessió s'interrompran les visites als barris fins al dia 17 de setembre, quan es reprendran al barri del Molí de Vent.

Trobareu tota la informació de "L'alcaldessa al teu barri" aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00