Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Commemoració del 75è aniversari de la mort de Lluís Companys

15/10/2015
Ofrena dels portaveus dels grups municipals Ofrena dels portaveus dels grups municipals

Neus Lloveras reclama a l’Estat la condemna de l’assassinat de Companys

 Una ofrena floral institucional i de diferents entitats de la ciutat ha servit per homenatjar Lluís Companys, en el 75è aniversari de la seva mort. L'acte per recordar qui fou president de la Generalitat de Catalunya s'ha dut a terme a la rambla que porta el seu nom i davant de la placa que recorda la seva figura.

La commemoració ha començat amb el cant del poble, a càrrec de les corals de gent gran de la ciutat: Les veus de l'AEUGG, l'Albada de Can Pahissa i la coral de la gent Gran de La Caixa.

Tot seguit ha intervingut la historiadora Judit Barbacil, que ha llegit una glossa sobre Lluís Companys i la seva època, incorporant alguns testimonis dels tallers de Dones amb memòria.

Entitats i partits polítics han fet la seva ofrena floral als peus de la placa i també els portaveus dels grups municipals en nom de l'Ajuntament. L'acompanyament musical ha anat a càrrec d'un professor de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha pres la paraula per reclamar a l'Estat espanyol la condemna de l'assassinat de Companys. "La mort de Companys, així com les greus violacions dels drets humans dutes a terme pel feixisme, són encara avui un capítol obert. Quan sentirem l'Estat espanyol condemnar l'assassinat del president Companys? Quan veurem les institucions estatals assumir la responsabilitat en la promoció de les exhumacions i les investigacions sobre les víctimes?". Aquest any la Generalitat de Catalunya ha declarat el 15 d'octubre també el "Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra civil i de la repressió franquista".

L'acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors per part de les persones presents.

 

Més imatges AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00