Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf lliura els premis del concurs 'Endevina-la!'

27/06/2017
Recollida del premi amb la gerent de Viu Comerç i una tècnica del Servei de Català Recollida del premi amb la gerent de Viu Comerç i una tècnica del Servei de Català

Se sortegen diferents premis entre les butlletes que s'han recollit als 170 establiments que hi han col·laborat

Durant el mes de juny, els serveis i oficines de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf han lliurat els premis del concurs "Endevina-la!". Per decidir les persones que han guanyat els diferents premis, a cadascuna de les 5 poblacions on s'ha organitzat el joc s'ha fet un sorteig amb les 2.765 butlletes que s'han recollit als 170 establiments comercials de les dues comarques que han col·laborat a organitzar el concurs.

A Vilanova i la Geltrú han participat en el concurs 40 establiments, majoritàriament comerços molt arrelats a la ciutat, però també els supermercats locals de l'empresa Condis i de JR Supermercats i cinc parades del Mercat Central. S'han recollit 374 butlletes amb la solució als diferents jeroglífics que mostraven els aparadors dels establiments participants. Pel que fa a participants, han respost una, unes quantes o totes les butlletes un total de 102 persones. De fet, la mitjana de butlletes per concursant és de 3,7. Per tant, la rebuda ha estat positiva, tant per part de la totalitat de la xarxa d'establiments adherits al Voluntariat per la Llengua, com per part dels alumnes i dels clients que s'han animat a participar-hi.

El dia 12 de juny, al Servei de Català (SC) del Garraf i Vilanova i la Geltrú es va fer el sorteig i es van lliurar els premis. El premi a la major participació es va sortejar entre els tres concursants que havien completat correctament les 40 butlletes del concurs, i consistia en un val de compra de 25€ que cedia l'associació de comerciants Viu Comerç i una pel·lícula doblada al català, obsequi de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL). Aquest premi va recaure en Martí Güell Bracons, de 10 anys. També es van lliurar dos premis de participació a les altres dues concursants que havien respost 40 butlletes. Finalment, la butlleta guanyadora, que es va seleccionar a l'atzar, va ser la d'Ariadna Fabré Albà, de 9 anys. Cristina Puigpinós, gerent de Viu Comerç, li va lliurar també un val de compra de 25€.
L'establiment que ha recollit més butlletes en aquesta ocasió ha estat la parada de fruites i verdures Sínia Batadet del Mercat Central, amb 20 respostes.

A Cubelles han col·laborat en el concurs 12 establiments comercials i s'han recollit 105 butlletes.
A Vilafranca hi han participat 52 establiments i 152 persones, 10 de les qual han encertat totes les solucions. S'han recollit 1.302 butlletes (un 25% més que l'any 2016).
A Sant Sadurní d'Anoia, la participació ha estat un èxit, ja que s'han recollit 645 butlletes (140 més que l'any 2016), als 50 establiments que han col·laborat en el concurs.
A Sitges s'ha doblat el nombre de participants respecte del 2016. En total, s'han recollit 339 butlletes als diferents jeroglífics exposats als aparadors dels 16 establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la Llengua.

"Endevina-la!" és un joc-concurs lingüístic basat en jeroglífics de Jordi Esteban, que dinamitza el sector comercial. Consisteix a resoldre uns jeroglífics que s'exposen en diferents establiments comercials. Un cop resolt l'enigma, s'omple una butlleta de participació amb la solució corresponent i es deixa a la mateixa botiga. Les butlletes entren en uns sortejos que es fan a cada població on s'ha organitzat el concurs per determinar-ne els guanyadors. Aquest joc es va organitzar per primera vegada al CNL del Vallès Oriental.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00