Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Dia Universal dels Drets Humans a Vilanova i la Geltrú

04/12/2018
Dilluns es representarà 'Casa', una obra que reflexiona sobre els refugiats Dilluns es representarà 'Casa', una obra que reflexiona sobre els refugiats

La Regidoria de Participació promou dues iniciatives per commemorar el 10 de desembre

El 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans en commemoració de l'aniversari de la Declaració Universal, aprovada per les Nacions Unides ja fa 70 anys. Una data per celebrar les conquestes de drets al llarg de la història, però un dia també per reflexionar sobre els reptes que enfronten avui en dia els drets humans.

Vilanova i la Geltrú, com a ciutat compromesa amb la defensa i garantia dels drets humans, cada any programa diferents activitats adreçades especialment a joves per donar a conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones.
Enguany s'ha reeditat un cartell amb les icones dels drets humans en format d'estovalles individuals per a repartir als restaurants de la ciutat. L'any passat ja es van repartir de forma experimental a alguns establiments, i va tenir molt bona acollida. Aquest any hi participen prop d'una trentena de bars i restaurants, gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica, el Gremi d'Hostaleria i Restauració de VNG, l'Associació Comerç de Mar, l'Associació Plaça de les Cols 13, i l'Associació Estació Nàutica Vilanova i la Geltrú.

A banda, el mateix dilluns 10 a les 19.30 h al Foment Vilanoví, es farà la representació teatral “Casa”, en la que han participat 15 joves de la comarca. L'acció s'ha creat amb el material generat pels joves participants d'un curs de teatre social, que explora el drama de les persones refugiades des de diferents punts de vista. Un curs impulsat pel Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la coordinació de l'Aula d'Activitats Teatrals Tracart.
Després de la representació, amb entrada gratuïta, es farà un debat entre els joves intèrprets i el públic.

“Casa” explora la situació de les persones refugiades des de diferents punts de vista: les creences infantils enfrontades amb la realitat, la doble moral de l'Europa fortalesa, els diferents posicionaments entre els membres d'una família, el testimoni d'una jove siriana, la natura i el canvi climàtic com a nous desencadenants de les migracions i el tràfic lucratiu d'armes.
Els textos de l'obra van sorgir del material generat pels propis participants del curs, amb el treball fet amb diferents llenguatges escènics. Montse Obrador i Salva Cuéllar, directors del Tracart, van dinamitzar exercicis amb diferents llenguatges escènics per estimular l'empatia, la creativitat i l'expressió corporal, que van permetre als joves investigar, experimentar, improvisar i establir vincles entre la pròpia realitat i la realitat de les persones refugiades.
La dramatúrgia també inclou textos de la novel·la “Llàgrimes de sal” de Lidia Tilotta i Pietro Bartolo, i del poema “Refugiats” de Brian Bilston. “Casa” es va estrenar el passat mes d'abril al Teatre Principal amb motiu del Dia Internacional del Teatre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00