Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es presenta el dispositiu de seguretat i neteja durant la revetlla de Sant Joan

15/06/2017
Presentació del dispositiu de Sant Joan Presentació del dispositiu de Sant Joan

Els accessos a la façana marítima estaran oberts tota la nit i només es preveuen talls puntuals si l'afluència pot comportar un col·lapse circulatori.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat a conèixer aquest matí l'habitual dispositiu de seguretat, neteja i mobilitat, durant la revetlla de Sant Joan.

Mobilitat i Neteja de les platges durant la revetlla

Aquesta revetlla de Sant Joan des de la Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat no es preveu el tancament generalitzat de l'accés amb vehicle privat a la façana marítima. Aquesta mesura, que ja es va implantar l'any passat, sí que contempla que en situacions de col·lapse de la xarxa viària es facin tancaments puntuals. Així mateix, ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Giribet, "el dispositiu establert que pretén garantir la correcta circulació per la façana marítima també habilitarà com aparcament de dissuasió l'esplanada de la ronda Europa" davant del centre comercial de bricolatge AKI".

Quant al servei de Neteja de l'espai públic on també es contempla la posada a punt de les platges per a la jornada diürna de Sant Joan, Joan Giribet ha explicat que el dispositiu contempla un reforç de dues persones a les platges del Far i de Ribes Roges que durant tota la nit aniran recollint deixalles. Així mateix, "la brossa es dipositarà en diversos punts fora de la zona de platja i serà recollit pel servei de neteja al matí". El regidor de Serveis Viaris ha detallat l'operatiu que a partir de les 6 h treballarà per enllestir la neteja de les platges després de la celebració de la revetlla "amb quaranta-quatre persones, dotze més de les que preveu el servei habitualment per fer la neteja de les platges, a més de nou vehicles, un dels quals és un camió cisterna".

En relació als horaris, els establiments poden tenir obert fins a les 5 h "amb un marge d'una hora perquè a les 6 h en punt puguin iniciar-se les tasques de neteja per part dels operaris amb l'objectiu que les platges estiguin en les millors condicions per rebre els primers banyistes de la diada de Sant Joan".

Seguretat

La Regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha explicat que com cada any el dispositiu de seguretat es farà de manera coordinada amb Mossos d'Esquadra, i que en el cas de la Policia Local 25 agents donaran cobertura durant tota la nit i matinada, per atendre i detectar possibles incidències. "La Policia Local farà controls d'alcoholèmia a les vies urbanes i Mossos d'Esquadra a les interurbanes. Aquests controls tenen per objectiu millorar la seguretat a les carreteres i prevenir accidents. Volem que la gent s'ho passi molt bé, però si han de conduir, han d'evitar el consum d'alcohol. És millor utilitzar altres maneres de desplaçar-se, com el taxi o el transport públic". El dispositiu contempla que hi hagi "agents patrullant per tota la ciutat i altres establerts punts d'atenció permanent a la façana marítima".

El Cap de la Policia Local, Dionís Ginés, ha explicat que enguany seran molt estrictes en la venda d'alcohol a menors. "Posarem l'accent en aquells establiments que subministren indiscriminadament begudes alcohòliques. Aquells que incompleixin la normativa seran sancionats." Així mateix també recorda de la importància de seguir les instruccions d'ús dels coets i petards, i informar-se de la normativa sobre el seu llançament, sobretot en el cas dels menors.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00