Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Exposició itinerant sobre la portalada de Ripoll al Mercat del Centre

13/09/2017
L'exposició ja es va poder veure a Girona L'exposició ja es va poder veure a Girona

Del 21 de setembre fins al 23 d'octubre es podrà visitar aquesta mostra per donar a conèixer la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Vilanova i la Geltrú acollirà les properes setmanes una exposició sobre la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll. Es tracta d'una mostra itinerant arreu de Catalunya, de l'estat espanyol i a nivell internacional amb la finalitat de difondre la candidatura de la Portalada perquè sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.
A la nostra ciutat, es podrà visitar del dijous 21 de setembre fins al 23 d'octubre al Mercat del Centre.

El camí per aconseguir que la Portalada sigui declarada Patrimoni Mundial va fer un pas endavant el novembre de 2016, quan es va incloure a la Llista Indicativa per part del Consejo del Patrimonio de l'Estat Espanyol. La voluntat és que la portalada romànica formi part del llegat de monuments culturals de la humanitat, que representen símbols i emblemes de les diferents cultures que hi ha i han existit al món.

Un dels objectius dels promotors de la iniciativa de candidatura a Patrimoni de la Humanitat és continuar amb la tasca de donar a conèixer arreu la Portalada de Ripoll, per disposar de tot el suport possible a la proposta.
I és per això que s'ha creat l'exposició itinerant, un encàrrec de l'Ajuntament de Ripoll al Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès. La finalitat és difondre la candidatura de la Portalada de Ripoll durant els propers mesos, mentre madura el projecte per elevar la proposta a la UNESCO a París.

El Patrimoni de la Humanitat o Patrimoni Mundial (en anglès World Heritage) és un pla de protecció dels béns culturals i naturals del món, proposat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), a través de la "Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural", aprovat el 1972.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00