Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern destaca l'aprovació dels comptes 2014, la solidaritat amb els refugiats i la cerca de solucions pel transport urbà

16/09/2015
Joan Giribet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz  Joan Giribet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

Balanç de la sessió ordinària del mes de setembre

El govern vilanoví valora positivament el desenvolupament del Ple del mes de setembre. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va voler destacar l'aprovació del compte general del 2014, “en la línia del que ha estat el sanejament dels darrers anys, un sanejament sostenible. No estem aquí per millorar els comptes sinó per millorar la ciutat”. Lloveras també va parlar d'algunes mocions que es van debatre i va afirmar que “quan nosaltres aprovem una moció és per executar-la. Quan s'aprova prens un compromís. Quan una moció és impossible no la podem votar a favor”. L'alcadessa parlava en aquest cas sobre la proposta del deute municipal i sobre la reparació del camp de rugbi.

Un dels temes destacats de la sessió de dilluns va ser la modificació en les línies de l'autobús urbà, arran d'una sentència que obliga a l'Ajuntament a suprimir la L3 i la L4 per coincidència amb el transport interurbà. El regidor de mobilitat, Joan Giribet, va explicar que “s'està fent una anàlisi tècnica i jurídica de les alternatives que té ara l'Ajuntament”. Giribet també va comentar que en una trobada amb l'empresa Plana, que va interposar la denúncia, “van posar una proposta damunt de la taula i l'estem valorant. Ells proposen fusionar l'autobús urbà i l'interurbà. Hem de valorar si jurídicament és possible i si aporta el servei que la ciutat necessita”.

Per altra banda, el portaveu del Govern, Juan Luís Ruiz, va mostrar la seva satisfacció per l'aprovació unànime en el Ple de l'ajut i l'adhesió a la campanya de solidaritat amb els refugiats. Ruiz va recordar que “Vilanova sempre ha estat una ciutat solidària, una ciutat d'acollida” i que l'any 2013 ja va formar part de l'ajuda al poble sirià.


Reunió del Consell Municipal de Cooperació

Precisament Ruiz es va reunir la setmana passada amb una quinzena d'entitats de Cooperació que formen el Consell Municipal de Cooperació de la ciutat amb l'objectiu d'informar de les actuacions municipals en el tema d'acollida a refugiats.

Una de les coses que va remarcar és que la vinguda al nostre país i Vilanova i la Geltrú no és imminent, així ho va comunicar l'ACNUR, (Agència de l'ONU pels refugiats) a una vuitantena d'Ajuntaments de Catalunya a una reunió que va tenir lloc al Fons Català de Cooperació per tal de preparar la vinguda de refugiats als nostres municipis de forma coordinada.

També va informar que el Fons Català, del que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú n'és membre, ha iniciat una campanya perquè la gent pugui fer les seves aportacions en el que és la prioritat d'aquests moments, el suport mentre els refugiats són pel camí. Els refugiats no arribaran a casa nostra fins d'aquí a un temps, pel que podem organitzar la seva acollida amb calma.

Va informar totes les entitats que s'ha obert un registre per la via de la Web municipal perquè la gent que vulgui col·laborar s'inscrigui, i així conèixer totes les iniciatives ciutadanes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00