Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Se celebren les trobades de Missives entre Generacions

12/05/2016
    Blanca Albà a la Residència Els Josepets     Blanca Albà a la Residència Els Josepets

Durant aquesta setmana els infants de diverses escoles es troben amb els avis i àvies de les residències i centres de dia de la ciutat, per compartir una estona de lleure.

Aquesta setmana s'han realitzat les primeres trobades del programa: Missives entre generacions, que impulsa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des de l'any 2007 amb l'objectiu de potenciar la relació, el coneixement i el reconeixement mutu entre realitats ben diverses, com són la dels infants i la de les persones grans, algunes de les quals presenten dificultats d'autonomia personal.

Inclòs dins el programa del PAE a les escoles, durant el curs els nens i nenes realitzen intercanvis amb els centres de dia i residències de gent gran de la ciutat. Les Missives que s'intercanvien poden ser en format de carta, de treballs manuals o de visites directes als avis i avies. Al final del curs, hi ha la cloenda de l'activitat que possibilita que hi hagi un contacte directe i lúdic entre els participants.

Escola Pompeu Fabra al Centre de Dia MasbauDilluns es va fer la primera trobada entre els nens i nenes de 4t de primària de l'Escola Pompeu Fabra i els residents del Centre de Dia Masbau. Un acte que va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i de la regidora de Gent Gran, Blanca Albà.

Escola l'Arjau a la Casa d'Empara

Dimarts la cloenda va tenir lloc a la Casa d'Empara amb els nens i nenes de 5è de l'Escola L'Arjau, que van interpretar diferents balls i cançons en presència dels avis i àvies i de la regidora Blanca Albà.La última trobada d'aquesta setmana s'ha celebrat aquest matí, a la residència dels Josepets, amb els nens i nenes de 5è de primària de l'Escola La Ginesta.

'Escola La Ginesta a la Residència Els Josepets

Els infants han compartit una estona de lleure i música amb els usuaris del centre. Blanca Albà, s'ha adreçar-se a tots els assistents agraint-los la seva implicació en una activitat que uneix a dues generacions molt diferents. "Vosaltres sou dues generacions que viviu i heu viscut realitats i vides molt diferents. L'experiència dels que sou més grans segur que pot enriquir la visió que tindran els nens i nenes de tots vosaltres. Aquest és sens dubte un gran projecte ja que uns i altres gaudireu d'una experiència inoblidable i que us farà més propers"

El divendres 3 de maig se celebrarà la darrera de les trobades d'aquest curs. Es farà al Centre de Dia del CAPI Baix a Mar, entre els seus residents i els nens i nenes de 4t de l'Escola Llebetx.

Podeu veure aquí l'àlbum de fotos de les trobades.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00