Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'alcaldessa de VNG es reuneix amb els veïns del barri de Mar

09/01/2014
  Neus Lloveras amb alguns dels participants a la trobada   Neus Lloveras amb alguns dels participants a la trobada

Més d'un centenar de persones participen en una nova sessió del cicle de trobades "L'alcaldessa al teu barri"

Més d'un centenar de veïns i veïnes del barri de Mar es van trobar ahir dimecres amb l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, en una nova sessió del cicle "L'alcaldessa al teu barri". Acompanyant a l'alcaldessa hi eren també el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, la regidora de Serveis Socials, Esport i Medi Ambient, Blanca Albà i la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, que van atendre les demandes dels assistents.

L'alcaldessa va explicar que aquestes trobades tenien com a objectiu l'apropament del govern municipal a la realitat dels barris de la ciutat d'una manera més directa i ajudar a recuperar la confiança en els governants. "Creiem que a través de la política municipal es pot recuperar la confiança en el món polític, perquè la gent que ens hi dediquem ho fem amb vocació de servei i amb objectiu de millorar la ciutat i fer que s'hi visqui millor. I això passa per escoltar a tothom. És doncs, un exercici d'ètica i responsabilitat social".

La façana marítima en tots els seus aspectes va ser la qüestió sobre la qual es van fer més preguntes. Des de les mesures concretes que a partir d'ara marcaran el projecte de l'espai d'oci de la Daurada per tal de fer compatible aquesta activitat amb el descans dels veïns, fins a la possibilitat de remodelar la façana marítima, des de la rambla fins a la platja del Far. Sobre la primera qüestió, el regidor Joan Giribet va explicar que era important aconseguir fer compatible la convivència de l'activitat amb els veïns, però també va dir que aquestes són activitats necessàries per una ciutat com Vilanova, perquè creen ocupació i són un atractiu turístic més. En relació a la façana marítima, l'alcaldessa va explicar que els agradaria molt poder-la remodelar, però que no disposaven dels diners que requeria la inversió i els que tenien els destinaven a allò que creien més necessari. "Tot i la manca de recursos, estem fent accions com la remodelació del pas sota via del carrer de la Llibertat, les obres de millora a la ronda Europa, el projecte a l'espai del Far, la nova plaça del Port, la zona de pescadors, el trajo de Garbí o el parc de Ribes Roges. No tenim els diners que cal per remodelar el passeig, però hem de millorar els accessos al barri i es veurà un canvi aquest any".

El futur espai multifuncional a la plaça del Port també va despertar l'interès dels assistents que volien saber quines activitats acolliria i quin tipus de construcció contempla. Neus Lloveras va recordar que el que hi ha projectat compleix íntegrament amb el que es va aprovar en el procés participatiu del pla especial del Port. "Ara, sobre aquest resultat s'estan ultimant els detalls, però sempre dins el que es va decidir i aprovar en el seu dia per tots. Aquest serà un projecte molt important per la ciutat. Hi creiem molt i tenim moltes ganes que sigui una realitat"

trobada barri de mar
La trobada es va fer al Pòsit

Entre les demandes que també van fer els veïns als membres del govern es va parlar de l'ús de les bicicletes i del nou pla d'usos que regularà aquest mitjà de transport i que en vol potenciar l'ús, però sobretot que té l'esperit de conscienciar a tothom de la importància de fomentar la convivència entre vianants, bicicletes i vehicles, amb respecte a les normatives. Les qüestions relacionades amb la manca de civisme per part d'algunes persones també va ser un tema que preocupava als veïns, sobretot els relacionats amb els sorolls, la neteja i la recollida d'excrements dels gossos. En aquest sentit, properament es posarà en marxa una campanya específica adreçada als propietaris de gossos que, si bé primerament serà de caràcter informatiu, després serà sancionadora per aquells que no respectin la normativa. Així mateix, i davant la demanda d'alguns dels assistents, es va explicar que s'està treballant per crear una zona d'esbarjo per gossos, similar a la que hi ha al parc de la Torre d'Enveja.

La solució als solars i als edificis de pisos a mig construir al sector de Pirelli Mar, l'arranjament d'alguns carrers amb problemes d'asfalt, la neteja del camí dels Colls, la reposició d'arbres, la recuperació del servei per la neteja de grafits, o la millora de la seguretat a les pistes de Ribes Roges, la planificació de cara a la propera temporada de platges, van ser altres dels temes que es van tractar durant la trobada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00