Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Els veïns i veïnes volen que el nou espai del torrent de la Pastera tingui indrets verds i afavoreixi la trobada

02/11/2010
Cloenda de la jornada Cloenda de la jornada

Dissabte es va celebrar el taller de debat, en el qual es van recollir propostes per a la urbanització

Una cinquantena de persones del barri de Mar van participar dissabte al taller de debat "El torrent de la Pastera. Com l'imagines?". L'objectiu era definir com ha de ser el nou espai públic que sorgirà amb el cobriment del torrent, que ja es troba en la fase final. A trets generals, els participants imaginen aquest espai com un passeig o una rambla, amb zones verdes, carril bici, bona il·luminació i on s'hi puguin practicar esports.

La jornada va començar a les 10 del matí a l'Arjau, amb la benvinguda a càrrec de la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, i la introducció a càrrec del regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller. Tot seguit es van celebrar els tallers per grups, dirigits per una dinamitzadora de l'empresa Gea21, especialitzada en processos participatius. Al final de la sessió, al migdia, es van presentar les conclusions, a les quals van assistir també l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el regidor d'Urbanisme, Joan Martorell. Joan Ignasi Elena va cloure la jornada.

En el document de conclusions s'inclou que les persones participants veuen com a necessari que en nou espai urbanitzat es creïn zones verdes, amb arbres que facin ombra i plantes autòctones. També creuen que hi ha de passar un carril per a bicicletes i que cal que estigui ben il·luminat i sense racons, per intentar evitar zones conflictives. Així mateix, consideren que ha de ser un espai comunitari i multifuncional, que integri les zones existents, que afavoreixi la trobada de la gent del barri de totes les edats. El nou espai del torrent ha de ser totalment accessible, amb espais per practicar esports i ben dotat de mobiliari urbà.

El divendres 19 de novembre les persones participants en la jornada de debat seran convocades en l'acte de devolució de les seves propostes, en el qual es presentarà un avantprojecte d'urbanització. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00