Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es presenten els curtmetratges del projecte Re@cciona 2013-2014

12/06/2014
Cloenda del projecte Re@cciona 2013-2014  Cloenda del projecte Re@cciona 2013-2014

Un total de 9 centres de secundària de la ciutat han participat en la quarta edició del projecte

L'Auditori Eduard Toldrà ha estat l'escenari de les projeccions dels 9 curtmetratges que han participat aquest curs en el projecte Re@cciona. En aquesta 4a edició del projecte hi han participat 200 alumnes dels centres Dolors Mallafré, Manuel de Cabanyes, Baix-a-mar, Lluch i Rafecas, Escola Pia, Santa Teresa, Sant Bonaventura, el Cim i Providències.

El format escollit és un Taller de Cinema i el producte final, la creació d'un curtmetratge realitzat íntegrament pel jovent participant, entorn al foment i el respecte dels drets humans, l'eradicació de la pobresa i els Objectius del Mil·lenni.

Després de la presentació inicial de la gala amb la companyia dels col·laboradors i els talleristes, s'ha procedit al visionat dels 9 curtmetratges.

Finalment s'ha fet la cloenda de l'acte amb tot el professorat participant, Jaume Fargas i Cèlia del Taller de Cinema i la intervenció de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, qui ha felicitat a nois i noies per la tasca desenvolupada. "Aquest projecte fa que tinguem un coneixement més proper del que està passant al món. I després de conèixer-ho, hem de passar a l'acció, hem de 'reaccionar'. Hem consta que, gràcies a aquest treballs, molts nois i noies han reaccionat i han passat a l'acció amb entitats de cooperació i ONG's".

Els projectes del curs 2013-2014 del Re@cciona han estat: 

- Amb la terra no s'hi juga. Col·legi Sant Bonaventura - Grup de projecte de recerca 4t ESO. Objectiu: Eradicar la pobresa extrema i la fam. 

- Realitat invisible. Institut Lluch i Rafecas - 3r ESO. Objectiu: Eradicar la pobresa extrema i la fam. 

- Un de cada quatre. Institu Baix-a-mar - 4t ESO. Objectiu: Aconseguir l'ensenyament primari i universal. 

- Abracadabra. Escola El Cim - Alumnat de Voluntariat. Objectiu: Aconseguir l'ensenyament primari i universal. 

- Ulls d'una índia. Escola Pia - 4t ESO A i B. Objectiu: Equitat entre els gèneres i autonomia de les dones. 

- Desperta't. Col·legi Santa Teresa de Jesús - 3r ESO. Objectiu: Equitat entre els gèneres i autonomia de les dones. 

- A real dream. Col·legi Divina Providència - 3r ESO A i B. Objectiu: Millorar la salut materna. 

- Actes i conseqüències. Institut Manuel de Cabanyes - 4t ESO D. Objectiu: Garantir la sostenibilitat del medi ambient. 

- Els súper herois del mil·lenni. Institut Dolors Mallafré - 4t ESO. Objectiu: Els 8 objectius del mil·lenni.

Re@cciona és un projecte educatiu adreçat als alumnes dels instituts de secundària que promou la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú juntament amb Intermón Oxfam. El principal objectiu és fomentar la reflexió i el respecte als Drets Humans a l'ampliar la visió del jovent respecte a problemàtiques que es viuen a determinats països i que ens quedem allunyades de la nostra realitat.

Durant tot l'any, els joves, amb el suport del professorat, d'experts d'ONG que els han assessorat i de l'equip tècnic que condueix el taller de cinema Re@cciona, han treballat conjuntament per aconseguir el curt, el resultat final de tot un curs. Els mateixos alumnes han pensat i escrit el guió, han dissenyat i rodat les escenes, s'han posat a la pell dels actors, alhora que han conegut el treball tècnic que precisa el rodatge. 


- Altres notícies relacionades


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00