Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El govern municipal es reuneix amb els veïns de Sant Joan i Santa Maria

13/03/2015
Trobada de dimarts al centre cívic de Sant Joan      Trobada de dimarts al centre cívic de Sant Joan

Neus Lloveras continua amb el programa l'Alcaldessa al teu barri, per recollir de primera mà les demandes dels veïns i veïnes

En la tercera ronda de trobades amb el veïnat de tots els barris de la ciutat, aquesta setmana ha estat el torn de visitar els barris de Sant Joan i de Santa Maria. Així, dimarts, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports Blanca Albà, es va reunir amb una trentena de persones al centre cívic de Sant Joan per copsar les seves inquietuds.

L'equip de govern va rebre l'agraïment d'alguns veïns que en les anteriors trobades s'havien queixat de l'elevada presència de coloms, especialment als voltants del carrer del Recreo, on la massiva presència d'aquests animals s'havia convertit en un problema, ja que alguns veïns alimentaven els coloms i facilitaven la seva proliferació, provocant molta brutícia als carrers, finestres, tendals, terrats i balcons.
L'agraïment dels veïns feia referència la millora que s'ha detectat gràcies a diverses mesures que ha pres l'Ajuntament, com una important tasca del Servei de Mediació, i una campanya específica del Servei de Medi Ambient per controlar la comunitat de coloms amb una dispensadora de pinso anticonceptiu.

Entre les qüestions que encara preocupen els veïns, la manca de contenidors. La regidora Blanca Albà va recordar la manca d'incivisme d'alguns ciutadans, ja que "en 4 anys s'han cremat 500 contenidors, que signifiquen 500 mil euros, i que es van reposant, però en la mesura de les possibilitats". La neteja també preocupa alguns veïns, tot i que d'altres es mostraven molt satisfets per la millora en la seva zona. Neus Lloveras va recordar que "tots els carrers de la ciutat s'escombren manualment cada dia, però si els veïns detecten que alguna zona no està prou neta, avisin a l'Ajuntament, que farà els requeriments necessaris a l'empresa de neteja".

Pel que fa a la mobilitat, es va fer un requeriment de convertir tota l'avinguda de Francesc Macià o els carrers de l'Aigua i Coroleu en un sol sentit de circulació. Les representants del govern van explicar que la mobilitat ha estat objecte d'estudi en el procés de redactat d'un nou Pla de Mobilitat, que aviat presentarà les seves conclusions.

Alcaldessa Santa Maria ok

Dimecres va ser el torn del barri de Santa Maria. L'alcaldessa i el regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Organització Interna Miquel Àngel Gargallo es van reunir amb una vintena de veïns i veïnes que van mostrar la seva preocupació per temes com les millores en el transport públic, els problemes per fer arribar la fibra òptica al barri, les voreres aixecades per culpa de les arrels dels arbres, o els solars abandonats i les dificultats per trobar els propietaris i fer que els netegin.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00