Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Sessió sobre el desplegament del mapa d'antenes de telefonia mòbil

08/02/2012
El regidor Joan Giribet amb representants del projecte GECODIT El regidor Joan Giribet amb representants del projecte GECODIT

Celebrada ahir a Neàpolis, va ser el punt de partida per assolir un pacte local i de consens entre els agents implicats: operadors, Ajuntament i ciutadania

L'auditori de Neàpolis va acollir ahir al vespre la sessió informativa sobre el projecte GECODIT, un projecte impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que cerca el consens social entorn el desplegament de les infraestructures de tecnologia mòbil als municipis.

A partir d'aquesta primera sessió adreçada a les entitats i associacions de la ciutat s'iniciarà un procés participatiu al voltant del desplegament de la telefonia mòbil a Vilanova i la Geltrú. En aquesta primera trobada hi van assistir el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, i la regidora de Serveis Viaris, Mobilitat i Participació, Glòria Garcia.

Joan Giribet va parlar durant la seva intervenció del fet que actualment la tecnologia mòbil és d'ús comú tant a nivell personal com professional. Aquest fet origina que les persones usuàries exigeixin un bon nivell de cobertura a les companyies que ofereixen el servei i alhora, les companyies demanden poder instal·lar antenes a diferents punts estratègics del municipi per garantir un bon servei a la ciutadania. En aquest sentit, Joan Giribet va destacar el fet que "Vilanova i la Geltrú va ser un dels primers municipis que va fer un Pla Especial d'antenes. A hores d'ara, va afegir el regidor, s'ha vist la necessitat de fer-ne una revisió "i veure com cal actualitzar-lo".

Per part de la UAB, la responsable del projecte GECODIT, Carme Trinidad, va agrair a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la implicació en aquest procés, així com també a les entitats i associacions per la seva participació. Carme Trinidad va assenyalar que l'acte d'ahir a Neàpolis "és el punt de partida d'aquest procés participatiu que ha de culminar i té com a objectiu final un pacte local que és el que marcarà les línies del futur desplegament de les infraestructures de tecnologia mòbil a la ciutat". Un pacte local, va afegir Trinidad, que ha des ser "àgil, eficient i plausible". Així mateix, aquest pacte local "que ha de ser subscrit pels operadors de telefonia mòbil, l'Ajuntament i la ciutadania, es dotarà d'una comissió de seguiment que és qui vetllarà pel compliment dels acords consensuats"

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00